Güncelleme Tarihi:
BİR RESTORAN: ARMUT
Kondu mahallesinde kavanozda somon!
10-15 sene öncesinin ‘girilemez bölge’si Küçükarmutlu’ya gitmek için, Dükkân Kasap’tan sonra lezzetli bir neden daha: Armut Restoran. 30 kişilik, küçük ama şık bir restoranda, Manhattan’ı andıran bir şehir manzarasına karşı oturuyor; kavanozda somon (18 lira), deniz tuzlu tart (12 lira) gibi hayal gücünü zorlayacak yemekler yiyorsunuz. Bulması biraz zor. Sahibi Burak, fiyatları düşük tutabilmek için Armutlu’yu tercih ettiklerini söylüyor. Öğle servisi de yok; “Akşam servisine zar zor hazırlanıyoruz” diyor. Haklı olabilir çünkü sosları, ekmekleri hatta dondurmayı kendileri hazırlıyorlar. Eğer giderseniz üç kalem halinde, fırında yaptıkları kuzu pirzolayı denemeden dönmeyin. Pazar hariç her gün açık. (0212) 229 22 25
BİR PARTİ: PSYCHEDELIC TEMPLE
Cristal Kids’ten şehrin en tuhaf çocukları!
Kuraldı: Anadolu Yakası’nda eller havaya olmaz, Moda-Cadde-Adalar insanı kendi mahallesinde değil elini, parmağını bile havaya kaldırmaz... Yıkıldı: Çarşamba gecesi Caddebostan Fosil Bar’a gidin de görün. ‘Hani Dünya Tatlısı’yla standların arası hareketlenmeye başlıyor, sıra oynak şarkılara geldiğinde bir köşede prodüktör Hakan Eren zıp zıp zıplıyor; karşı köşede Yonca Evcimik Allah ne verdiyse titretiyor. Sebep: NTV’deki ‘Söz ve Müzik’ belgeselinin yapımcısı DJ ve gazeteci Suat Kavukluoğlu’nun müzikleri. Suat kabinde 90’ların Türkçe poplarını köpürttükçe, 216 ahalisi daha bir coşuyor, daha bir kendinden geçiyor. Caddebostan’a, Anadolu Yakası’na, KKTC ve dış temsilciliklere hayırlı uğurlu olsun. Giriş ücreti yok, bir bira
14 lira. (0216) 369 69 49
BİR ÇİFTLİK: ÇİFTTLİK
Gazeteciden soğuk sıkım!
Maslak’ın fast-food’dan bıkan beyaz yakalılarının imdadına yine medya yetişti: Gazeteci Serdar Akinan’ın ‘Çifttlik’i. Çatalca’da bir yıl önce açılan Çifttlik organik çorbaları, sağlıklı sandviçlerinin yanı sıra soğuk sıkım meyve sularıyla tam bir ‘fısıltı gazetesi’ efsanesi. Meyveler hiç bıçak kullanmadan sıkılıyor, böylece oksidasyon en aza iniyor ve içindeki enzimler korunuyor. Dört çeşit karışım var. Armut, portakal, havuç, ananas: Canlan. Kereviz, elma, salatalık, maydanoz: Arın. Portakal, greyfurt, kivi, zencefil, bal: İyileş. Üzüm, armut, elma, anans, muz: Güçlen. Hepsi 8 lira. (0212) 346 44 17
DERSAADET’TE YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?
** Mehmet Erdem’in bu akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser vereceğini... Ona, Sarp Apak, İrem Sak ve Ali Atay’ın eşlik edeceğini...
** Bağdat Caddesi’nde Draft adında bir yer açıldığını... Envai çeşit birası olan mekânı eski savaş uçağı parçalarıyla dekore ettiklerini...
** Topazcıların, Kanyon’da Konyalı’nın yerine bir mekân açacağını... Escalles’in ne Topaz kadar ağır ne de Colonie kadar Karaköylü olacağını...
** Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun yarın Antalya’dan başlayacağını... Bisikletlilerin 3 Mayıs’ta toplu halde Boğaz Köprüsü’nden geçeceklerini...
** Nişantaşı Şakayık Sokak’ta bir baklava bar açıldığını... Gaziantepli baklavacı Pare’nin sloganının ‘İki tek baklava at’ olduğunu...