Bayram baklavanızı kendiniz yapın

Güncelleme Tarihi:

Bayram baklavanızı kendiniz yapın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 12:19

En önemli bayram geleneklerimizden biri de tatlı. Hazır almak tabii ki pratik. Ama aileniz ve misafirleriniz için mutfağa kendiniz girmek istemez misiniz? Üstelik yarım saatte!

Haberin Devamı

**  Baklava yufkasını tezgâha serip üzerine bir çorba kaşığı erimiş tereyağının 1/3’ünü ve yarım su bardağı tahini fırçayla sürün.

** İkinci ve üçüncü katı da aynı şekilde yapıp üst üste yerleştirin. Üzerine iki çorba kaşığı toz şekeri ve kabaca doğranmış yarım su bardağı cevizi serpin.

** Dilerseniz iki-üç çorba kaşığı kadar toz boziç de serpip tatlıyı tam bir bayram havasına sokabilirsiniz.

** 120 gram tahin helvasını kabaca parçalayıp kısa kenarı boyunca yayın. Ardından aynı kenardan sıkı sıkı bir rulo yapın.

** Fırın tepsisinin boyutuna göre kesip yerleştirin. 180 derece altlı üstlü çalışan fırında 10-12 dakika iyice kızarana kadar pişirin. 

** Şerbeti için yarımşar su bardağı su ve şekeri iyice karıştırın ve ocağa koyun.

** Şeker eriyip şerbet biraz kaynayınca birkaç damla limon sıkın ve altını kapatın.

Haberin Devamı

** Baklava fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti dökün ve dilimleyip servis edin.

 

ŞEKER BAYRAMI MI RAMAZAN BAYRAMI MI?

Bir tartışmadır gidiyor... “Efendim işi ucuzlatıyorsunuz bu bayram, şeker bayramı değil ramazandır bu da nereden çıktı” diyor bazıları. Oysa ki bu âdet, Güngör Uras’ın da çok güzel yazdığı gibi bir Osmanlı âdetidir. Şekerin çok kıymetli olduğu 19. yüzyıl sonlarında çocukların sevinmesi, bütün ay tutulan oruçtan sonra büyük küçük herkesin kendine ödül vermesi... İsteyen şeker, isteyen ramazan bayramı diyebilir bence. Tam da hoşgörü zamanı değil mi bayramlar?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!