Hollywood usulü aşk türleri

Güncelleme Tarihi:

Hollywood usulü aşk türleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Glamour Dergisi'nin yaptığı araştırmaya göre ‘‘meğerse’’ aşkın altı türü varmış. Üstelik evlilik terapistleriyle sosyologlardan görüş alarak bu birbirinden ayrı ‘‘sinema karelerine’’ benzer hallerdeki aşk tanımlamalarını ünlü çiftlere adapte etmişler!

DÜNYA VATANDAŞI AŞK

Kelly Preston-John Travolta

Diyelim ki siz dünyaya pembe gözlüklerle bakıyorsunuz. Sizi sevdiğini söyleyen kişi ise karamsarlığını unutmak için içki kadehini elinden bırakmıyor. Bu durumda sevdiğiniz kişiyle aranızdaki fikir ayrılığı ilişkinizin ömrünü kısaltabilir. Aynı düşünceleri paylaşan çiftlerin aşkları ise sağlam temellere dayanır. Dünya görüşü bir olan kişiler, aralarındaki sorunları da kolayca giderebilirler. Genç yıldız Kelly Preston ile John Travolta aynı felsefi görüşü benimsedikleri için çok iyi anlaşıyorlar. Karı koca Scientology tarikatının birer üyesi. Dahası Kelly Preston, eşi John Travolta'nın politik ve dinsel inançlarını paylaşıyor.

ENTELEKTÜEL AŞK

Elizabeth Hurley Hugh Grant

Pratik aşk garipsenebilir. Hatta pratik olmakla aşka tutulma arasında bir bağlantı kurmak ilk bakışta imkansız görünebilir. Ama bazı kişilerin birbirlerine bağlanmaları pratik nedenlerden kaynaklanıyor.Kadın da erkek de sorunlara pratik çözüm aramaktan hoşlandıkları için birbirlerine bağlanıyorlar. Ve onların aşkları pratik nedenlere bağlı kalıyor. Elizabeth Hurley-Hugh Grant çiftinin beraberliği ‘‘pratik aşk‘‘ türüne iyi bir örnek. Çünkü her ikisi de zaman zaman başkalarıyla ilgileniyorlar. Fakat görünen o ki yıllardır sürdürdükleri beraberliklerini noktalamaya hiç niyetleri yok.

ROMANTİK AŞK

Melanie Griffith-Antonio Banderas

Günümüzün romantik çiftlerinin en canlı örneği olarak Melanie Griffith ile Antonio Banderas kabul ediliyor. Sevdiği kadına her gün mektuplar, şiirler gönderdiğine dair haberler hala basında yer alıyor.Sinema dünyasının bu iki şöhretinin evlendikten sonra da aşklarından romantizmi hiç eksik etmemeye özen gösterdikleri anlaşılıyor.

EROTİK AŞK

Nicole Kidman-Tom Cruise

İnsanlar beyinleriyle birbirlerine bağlansalar da bedenleri bu bağlanmadan etkilenmezse, beraberlikler uzun sürmez. Kidman-Cruise çiftinin dünyanın en seksi çifti seçilmesinin de nedeni, kuşkusuz Stanley Kubrick'in son filmi ‘‘Gözleri Tamamen Kapalı’’da çiftin çıplak ve birbirlerine sarılmış görüntülerinin afişte bile yer almasıyla oldukça yakından ilgili...

PLATONİK AŞK

Cindy Crawford Rande Gerber

Karşı cinsten iki kişi arasında saygıya ve anlayışa bağlı bir arkadaşlığın kurulması, aşkı güçlendirir. Önceleri arkadaş olan kadın ve erkek bir süre sonra duygusal bakımdan da birbirine yakınlaşmaya başlar. Platonik aşk olarak başlayan ilişkiye Hollywood'da da örnek olarak Range Gerber'in Craw-ford'a uzun yıllar duyduğu ilgi gösteriliyor. Cindy Crawford, Richard Gere ile yaptığı evlilikte aradığını bulamamıştı. Genç kadın kocasından ayrıldıktan sonra eski arkadaşı Rande Gerber'in ‘‘platonik aşkı’’ ona destek oldu. Eski dostlar sık sık beraber görül-meye başladılar. Ve bir süre sonra da evlendiler ve çocuk sahibi oldular.

PRATİK AŞK

Sharon Stone Phil Bronstein

Kültürel uyum, kadınla erkeğin aynı yazarları beğenmeleri, aynı bestecilerin eserlerini sevmeleri anlamına gelmez. Entelektüel aşk dediğimiz aşk türü de kültürel bakımdan birbirlerini tamamlayan kişilere özgüdür. Ünlü ve seksi oyuncu Sharon Stone bildiğiniz gibi üstün zekalı bir genç kadın. Kırk yaşındayken büyük bir aşkla bağlandığı ve kısa sürede evlenmeye karar verdiği eşi Phil Bronstein ise başarılı bir gazete yöneticisi. Karı kocanın kültür birikimlerini birbirleriyle paylaşmalarının aşklarını daha da güçlendirdiği bir gerçek. Çünkü bütün söylentilere rağmen hala beraberler. Hatta Sharon Stone anne olmayı bile düşünüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!