Hobi edinmenin tam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Hobi edinmenin tam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 21:50

Tüm sınavlar tamamlandı, öğrenciler için yaz tatili resmen başladı.Çocukların keyfi yerinde elbette ama benim size bir sorum var; Çocuğunuz okula gitmediği zamanlarda neler yapıyor?

Haberin Devamı

Tıpkı kışın olduğu gibi vaktinin çoğunu televizyon veya bilgisayar başında geçiriyor ya da arkadaşlarıyla oynuyor değil mi...
Oysa öğrenilecek dünya kadar yeni konu, gidilecek bir sürü kurs var. Çocuğunuz öylece vakit öldürmek yerine bir müzik aleti çalmayı deneyebilir, tiyatro kursuna gidebilir ya da satranç ustası olma yolunda ilk adımı atabilir.
Merak ve yeteneklerine göre seçebileceğiniz hobilerde sınır yok. Onları yönlendirme görevi elbette anne babalara düşüyor. Tavsiyem çocuğunuzla konuşup onu ilgisi doğrultusunda bir hobiye yönlendirmeniz. Resim, müzik, dans ya da spor...
Önerilere bir göz atın. Eminim biri mutlaka ona göre...

USTA BASKETBOLCUDAN YAZ OKULU

Kış boyunca kapalı alanlara tıkılı kalan çocuklar temiz havada hareket etmeye hasret kalıyor. Bu yüzden ilk önerim bir basketbol okulu. Milli basketbolcu Kerem Tunçeri ile ağabeyi Kemal Tunçeri’nin hazırladığı Marmara Forum Basketbol -Futbol Yaz Okulu 7-15 yaş arasındaki tüm çocuklara açık. Okul 2 Temmuz-26 Ağustos tarihleri arasında birer aylık dönemler halinde eğitim verecek. Dersler alışveriş merkezinin açık otoparkında gerçekleştirilecek. Kursu tamamlayanlar Tunçeri Spor Okulu’ndan sertifika alacak. Ayrıca, dönem sonunda futbol ve basketbol branşlarında başarılı olan öğrencilere Kerem Tunçeri’nin imzalı milli takım forması hediye edilecek. Marmara Forum mağazalarından tek seferde 75 liralık alışveriş yaparak katılmak mümkün. (212) 414 94 94.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR DA EBRU YAPABİLİR

Diğer önerim bir sanat atölyesi. Kadıköy’de bulunan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde klasik Osmanlı sanatlarından biri olan ebru öğretiliyor çocuklara. Adı Renklerin Suda Oyunu. 8 Temmuz saat 11.00-14.00 arasında Belgin Firuzan Kırıcı tarafından düzenlenecek atölyenin ücreti 10 lira. Üstelik ders yetişkinlere de açık. Bence vaktiniz varsa kaçırmayın. (216) 359 45 50

ÇOCUK BİENALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI

İlki 65 bin izleyiciye ulaşan ‘İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali’nin ikincisi, 6 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu kez tema ‘Düş Çocuk, Gerçek Çocuk’. Üstelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla düzenlenen bienalin kapısı bu kez herkese açık. İstanbul’un 39 ilçesindeki özel ve kamu okullarında öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra sokakta çalışan, suça bulaşmış, cezaevinde bulunan, cezaevinde doğmak zorunda kalan çocuklar ve özürlüler de bienale katılacak. Bin 500 etkinliğe ve yaklaşık 5 bin öğrencinin bireysel çalışmasına ev sahipliği yapacak proje şehir hatları vapurları, Kadıköy’deki Karaköy iskelesi, Şirketi Hayriye Sanat Galerisi ve Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 1-18 yaş aralığındaki herkesin her türlü sanatsal üretimine açık olan bienale son başvuru tarihi 24 Eylül. (532) 471 36 69.

Haberin Devamı

SAKSI BOYAYIP ÇİÇEK EKSİN

Çocukların yaratıcılığını geliştirmeye yönelik haftasonu aktivitelerine devam eden Faber-Castell, bu haftasonu 4-6 yaş arası miniklerin düş bahçelerini renklendiriyor. Bugün 14.00-15.30 saatleri arasında düzenlenecek etkinlikte kendileri tasarlayıp boyadıkları saksılara rengarenk çiçekler ekmeyi öğrenen çocuklar, evlerini çiçek bahçelerine dönüştürecek. Katılım ücreti 30 lira, biletler Biletix’te.

USTA RESSAMLARLA TANIŞSIN

İtalyan sanatının en ünlü üç ustası Michelangelo, Leonardo ve Raphael’in bilim ve sanatta bıraktıkları izleri gözler önüne seren ‘The Great Masters’ sergisi çocukları da sanatla buluşturuyor. Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’ndaki sergide Pace Çocuk Sanat Merkezi’nin 5-14 yaş çocuklara yönelik hazırladığı atölye çalışmaları bulunuyor. Etkinlikler hafta içi salı ve perşembe günleri saat 10.00-17.00 arasında, hafta sonuysa 11.00-18.00 saatlerinde. Kontenjan 15 kişi. (212) 252 16 00.

Haberin Devamı

CATZILLA DÖNDÜ

Hayali Japon canavarı Godzilla’nın saçtığı dehşet, Garfield çizgi filmlerinin hikâye yazarlarına da ilham kaynağı olmuş, ‘canavar sarman’ Catzilla böyle doğmuş. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan en komik kedi Garfield’in ‘Garfield ile Arkadaşları 3’ adlı çizgi kitabında, kafesinde kaçıp masum kediciğimizin başına dert olan Catzilla’nın hikâyesinin dışında, en az onun kadar heyecanlı ve komik iki macera daha var: Garfield’in pizzalarından vazgeçemediği Vito’nun lokantasını kurtarmak üzere kollarını sıvamasını anlatan Pizza’ya Hücum ile Odie’yle birlikte denizin altında arkadaş bulma ve kahraman olma hikâyesini konu alan Denizler Fatihi. Fiyatı 6 lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!