Hırsız, kadın sever

Güncelleme Tarihi:

Hırsız, kadın sever
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Son günlerde artan yankesicilik, kapkaççılık ve hırsızlık olaylarında kurbanların büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Özellikle ziynet eşyası takan kadınlar, hırsızların gözdesi haline geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü, hırsızların kadınları ‘‘kolay av’’ olarak gördüklerine dikkat çekti ve uyarılarda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı broşürde, kadınlara, gasp ve soygun gibi olaylarla karşılaşmamaları için bazı tavsiyelerde bulunuldu. Kadınlara, alışverişe çıktıklarında, özellikle semt pazarlarına giderken tüm ziynet eşyalarını takmamaları, alışverişten dönerken kesinlikle ıssız yerleri tercih etmemeleri önerildi. Yetkililerin uyarıları şunlar:

PAZAR ARKADAŞI

Semt pazarlarında alışveriş yaparken, fazla poşetlerinizden dolayı yardımcı olmaya çalışan kişilerle dost olmayın, kısa süreli de olsa çantanızı emanet etmeyin.

KAPIYA ZİNCİR

Evde yalnız olduğunuzda kapıyı tanımadığınız kişilere açmayın. Kapıya mutlaka zincir taktırın.

SAHTE GÖREVLİLER

Evinizin elektrik, su, telefon, doğalgaz şebekelerini kontrol için geldiklerini söyleyen tamirci, tesisatçı, belediye görevlisi kılığındaki kişilere dikkat edin. Resmi görevli olduklarını belirten kişilerden, kimlik göstermelerini isteyin.

ÇİFT CÜZDAN

Çantanızda çift cüzdan bulundurun. Fazla miktardaki paranızı, kredi kartlarınızı, kimlik kartınızı, ehliyetinizi, değerli evraklarınızı diğer cüzdanda bulundurmak, mağdur duruma düşmenizi önler.

AYAKLI KUYUMCU

Evde bıraktığınız değerli eşyaları, alışılagelmiş yerlerin dışında saklayın. Ziynet eşyalarınızı evde bırakma imkanınız yoksa, üzerinizde taşımak zorundaysanız, ilgi çekmek için ‘‘ayaklı kuyumcu’’ gibi dolaşmayın. Dikkati çekmemeye çalışın ve değerli takılarınızı örtecek giysiler giyin.

ÇANTA KONTROLÜ

Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken çantanızın kapağını iç yüze getirin ya da çantanızı ön tarafta tutarak elinizle kontrol altına alın.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!