Hip-Hop'ta son durum

Güncelleme Tarihi:

Hip-Hopta son durum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 00:00

Blue Jean dergisi, yeni sayısı için kapsamlı bir hip-hop dosyası hazırladı. Müzik türündeki son gelişmelere dair pek çok haberin yer aldığı dosyayı, sizler için karıştırdık. Geri kalanı, derginin kasım sayısında...

TETİK’İN İLK VİDEOSU

İzmir Coast’tan Tetik, Basemode Records’dan çıkan ilk stüdyo albümü "Ta Kendisi"nin ilk videosunu "5 Kişi Arabada" şarkısına çekti. Video, MTV Türkiye de dahil olmak üzere birçok müzik kanalında dönmeye başladı. Şarkıda sanatçıya Cem Adrian eşlik etmekte... Görünüşe bakılırsa Tetik, bu sene daha birçok hit parçaya imza atacak.

SİRHOT’TAN YENİ ALBÜM

Türk rap müziğine prodüktörlüğüyle birçok albüm kazandıran Sirhot, beş yıldır üzerinde çalıştığı albümü "Nakavt" ile 2 Ekim’de raflardaki yerini aldı. 17 parça, 5 remix, 3 skeç ve 1 intro’dan oluşan toplam 26 şarkılık albüme bir de klip hazırlandı. Klip şarkısı olarak belirlenen "Çek Git"te Sirhot ve Dj Walkie-D’nin ortak scratch çalışmaları bulunuyor. Düetlere gelince; Almanya’da çalışmalarını sürdüren Ali-T, Türkiye’nin en başarılı Dj’lerinden Dj Funky C, Amerika’da dergilere kapak olan ve "Dişi Eminem" olarak isim yapan Eternia, yeni yetenek bayan rap’çi L-if’in yanı sıra pop müziğin önde gelen isimleri Yonca Evcimik ve Metin Arolat da Sirhot’a eşlik ediyor. Sirhot, albümün son şarkısında dinleyicileri bir de sürprizin beklediğini söylüyor.

KİLLA & CEZA İŞBİRLİĞİ TAM GAZ

Almanya ve Türkiye’de iyi bir dinleyici kitlesine sahip olan Killa Hakan ile Ceza’nın işbirliği yeni değil. Fakat her geçen gün bu işbirliğinden doğan yeni ve başarılı çalışmalar beğenimize sunulmakta. Cepheden gelen son haber ise bir albüm... Bu ortak albüm henüz yapım aşamasında, ancak adı sanı şimdiden belli; "36 Kingz Kreuzberg". Albüm hakkında genel bir fikir edinmemizi sağlayan şarkı ise albümden önce yayınlanan "İşte Crew"... Şarkının prodüktörlüğünü daha önce de Killa Hakan ile çalışan Akşit Uğurlu üstlenmiş. Şarkıda Killa ve Ceza’ya yine Almanya’da çalışmalarını sürdürmekte olan Gekko da eşlik ediyor.

SAGOPA & KOLERA SAHNEDE

Türkçe rap’in tartışmasız en iyi isimlerinden Sagopa Kajmer ile müstakbel eşi Kolera, 10 Kasım günü Ooze Venue’de hayranlarının karşısına çıkacak. Yaş sınırı olmayan etkinlikte bilet fiyatları ise 25 YTL olarak belirlenmiş.

TÜRKÇE RAP’TE KADIN ATAĞI

Kolera, Ayben gibi kadın rap’çilerin açtığı yolda, birçok kadın rapper yürümeye başladı. Özellikle underground çevresi, bu konuda bir hayli hareketli... Nebula ve Samyeli’nin "Dar Alan" adlı albümü de yine underground çalışan Dengesiz Records’dan çıktı. Çalışma, internet üzerinden www.raptetek.com’dan indirilebilir.


TÜRKÇE RAP SAATİ

Türkçe rap artık daha fazla kitleye ulaşıyor. Bunun en büyük kanıtlarından biri artık her cuma akşamı saat 19.00 ile 21.00 arasında Radio Oscar’da Türkçe rap yayını yapılacak. Hepimize iyi dinlemeler:)

Partiler kızışıyor

Nokiasupersound07 projesinde oylama devam ediyor. Gruplar motorlara, Ahali üyeleri ise "nereye isterlerse oraya" gidebilecekleri seyahatlere hızla yaklaşırken, partiler de kızışıyor. Londralı topluluk The Dub Pistols, canlı performansıyla bu akşam Indigo’da olacak! Gecenin ev sahipliğini yapacak olan Batu, saat 23:00’ten itibaren pisti ısıtmaya başlayacak, konser sonrası yeniden pikap başına geçerek dans ve eğlenceyi sabaha taşıyacak.

Biletler: Tam 25, öğrenci 15 YTL / www.biletix.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!