Hikaye anlatan filmleri seviyorum

Güncelleme Tarihi:

Hikaye anlatan filmleri seviyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 13:48

Oscar ödüllü 60’lık güzel Susan Sarandon ile Hızlı Yarışcı (Speed Racer) filmi üzerine konuştuk. Sarandon, Hollywood güzellerine ciddi bir misilleme yapan itiraflarda bulundu. ‘ Yüzüne bugüne kadar hiçbir şey yaptırmadığını’ söyleyen ya da itiraf eden Susan Sarandon, kendisine Oskar kazandıran rolü için, ‘ botoks yaptırsaydım bu rolü nasıl oynardım?’ diye de sordu.

Haberin Devamı

Ayşegül EKİNCİ/LONDRA 

Neştersiz 60’lik güzelin samimi itirafları

Kadın güzel olmak ister...

Kadın genç kalmak ister...

Kadın her daim aranan, ilgi gören ve beğenilen olmak ister...

Yukarıda sıraladığım bu miniminnacık 3 maddelik listeye yüzlerce madde eklenebileceği düşünülürse!!! Ve belki “Hayır, hayır” diye sesli sesli inkar etsek de biz kadınlar kaç yaşında olursak olalım içimizden evet evet deriz..
 
Hal böyle olunca özellikle görsel sektörde çalışan kadınların listeleri uzadıkça uzar eee, çok da gelişmiş bir kişilik söz konusu değilse “ egolar” beslendikçe beslenir.

İşte, egosuz ya da size “ ben herşeyi aştım da bu noktaya geldim” havasını yansıtan olağanüstü karizmatik bir aktrisin samimi itirafları.

Oskar’lı 60’lık güzel Susan Sarandon ile, Hızlı Yarışcı(Speed Racer) filmi için biraraya geldik. Ve Sarandon, Hollywood güzellerine ciddi bir misilleme yapan itiraflarda bulundu. ‘ Yüzüne bugüne kadar hiçbir şey yaptırmadığını’ söyleyen ya da itiraf eden Susan Sarandon, kendisine Oskar kazandıran rolü için, ‘ botoks yaptırsaydım bu rolü nasıl oynardım?’ diye de sordu.

Haberin Devamı

“Matrix” üçlemesiyle film endüstrisinde çığır açan Wachowski kardeşler, Larry ve Andy’nin yeni filmi  Speed Racer-Hızlı Yarışcı, Matrix filminin başlattığı modayı sürdürecek gibi. Yine yüksek aksiyon, birbirinin üzerinden atlayan yarış arabaları, başrolde yakışıklı bir genç adam ve dünyalar güzeli bir kız. Üstelik Oscarlı Susan Sarandon ve ünlü aktör John Goodman’da baba olursa, vizyona girecek yeni film Hızlı Yarışcı, yine hasılat rekorları kıracak gibi.

Wachowski kardeşlerin son filmindeki en ilginç süprizlerinden biri, teknolojik imkanlarla bezenmiş bir ‘ Aile Filmi’ yapmaları olmuş. Bütün ailenin bir arada seyredeceği bir aksiyon filmi yapmak isteyen Wachowski kardeşler, bu konuda temkinli davranarak dünya sinemasının iki dev ismi Oskarlı Susan Sarandon ve John Goodman’ı soyadları da yarışcı olan ‘ Racer-Yarışcı’ ailesinin anne ve babası olarak kadroya almışlar. Birbirinden canlı renklerin gözünüzü aldığı, teknolojik imkanların alabildiğine kullanıldığı hatta adeta şov yaptığı bu ilginç aksiyon filmininin her sahnesi kartpostal görünümünde. Parkurda savrulan, rakiplerinin etraflarından, üstlerinden ve aralarından sıyrılan Hızlı Yarışcı( Speed Racer) ise genç kızların yeni sevgilisi Emile Hirsch.

Haberin Devamı

AKTÖRLER BELLİ BİR YAŞTAN SONRA DAHA ŞANSLI

Hikaye anlatan filmleri seviyorum

Dead Man Walking, Thelma and Louise, Lorenzo’s Oil filmlerinin unutulmaz oyuncusu Oskar ödüllü Susan Sarandon, atmışlı yaşlarına girmesine rağmen hala güzel hala çekici. Mütevaziliğin karizmasını daha da artırdığı Susan Sarandon, olabildiğince doğal olabildiğince samimi. Susan Sarandon, Matrix filminin yönetmenlerinin çevirdiği yeni filminde oynamak çok havalı olur diye düşünmüş!! “ Çocuklarım, Speed Racer’da oynayacağımı duyunca benimle çok gururlandılar. Onca önemli filmde oynadım ama çocuklarımı bu film çok heyecanlandırdı” diyecek kadar da samimi ünlü yıldız.

Haberin Devamı

 Hollywood’un güzellerinden Susan Sarandon en kısa zamanda tüm ailesini Türkiye’ye getirmek istiyormuş. Yıldızın film çekimlerindeki kostümcüsü bir Türkmüş. Ve, Susan Sarandon’u Berlin’de bir Türk restorantına götürmüş. Türk kostümcüsü sayesinde Türkiye’yi görmeden seven yıldız, ‘ Bana bir Türk yönetmenden teklif gelse, düşünürüm’ diyerek gelebilecek olası tekliflere de yeşil ışık yakıyor.

 Aktör ve aktrislerin genç kalmak için tercih ettikleri botoks etc gibi işlemler için ne düşünüyorsunuz?
S.Sarandon: Oyuncuların yüzlerini oynatamayacak kadar, yüzlerine işlem yaptırmalarını doğru bulmuyorum. Botoks gibi işlemler belki yılların izlerini yüzünüzden alıyor ama şahsen ben atmış yaşımda, otuzumda olduğumdan genç gözükmek istemem. Bu çok yanıltıcı bir şey. Yaşımı saklamıyorum ve yaşıma göre iyi gözükmek, genç gözükmekten önemli bence. Nedense dünyada böyle bir moda var şimdi. Hem erkekler hem de kadınlar için. Ama oyunculukta bu işinizi etkileyebilir. Çünkü aktör ya da aktris yüzüyle pek çok şeyi ifade eder. Düşünebiliyor musunuz, oynamayan ve dümdüz bir yüz. İnandırıcılığınız da kalmaz.

Haberin Devamı

Böyle düşünmekle birlikte, hafif sarkmaya başlayan boynum beni rahatsız etmiyor da değil. Günün birinde boynum için bir şey yaptırırsam hayranlarım ne olur beni bağışlasın!!!(Burada gülüyor)

Film endüstrisinde belli bir yaştan sonra iyi roller bulmak ne kadar kolay? Ama bu soruyu sizi ayırarak soruyorum.Sizin gerçekten, çok özel bir yeriniz var.
Sarandon: (Yine gülerek) Botoks yaptırmadığım için yaşıma uygun roller buluyorum!!!
Aslına bakarsanız, film endüstrisinde belli bir yaşa gelince artık ‘ story teller-hikaye anlatan’ oluyorsunuz. Genç oyuncuların aksine oyun sizin etrafınızda kurulmuyor, siz oyunun önemli köşelerinden biri olarak hikayeyi anlatan konumuna düşüyorsunuz. Ve ne yazık ki, karakter rollerinde belli bir yaştan sonra erkekler kadınlara göre çok daha şanslı oluyorlar. Çünkü erkek ilerleyen yaşlara kadar asıl karakter oynayabiliyor, ama kadın için bu böyle değil. Ama , benim böyle bir sıkıntım yok.

Haberin Devamı

Siz, sinema tarihine geçen çok önemli filmlere imza attınız. Size gelen projeleri nasıl seçiyorsunuz?
Sarandon: Daha önce de söylediğim gibi ben gişe rekoru kırmak kaygısı olmayan, hikaye anlatan filmleri seviyorum. Mesela Dead Man Walking seyretmesi bile zor olan bir filmdi. Ama filmin hikayesi çok kuvvetliydi. Zaten böyle olunca iyi hikayeler anlatabiliyorsunuz.

Speed Racer filminde Racer Ailesi’nin annesini oynuyorsunuz?Bu rolü nasıl kabul ettiniz?
Sarandon: Bu filmde oynamamın sebebi yazın yapacak daha iyi bir şeyim olmadığı içindi. Şaka, şaka..Filmin konusu bana enteresan geldi. Ayrıca Wachowski kardeşler birlikte çalışmak için önemli yönetmenler. Onlarla çalışmak bir oyuncu için ayrıcalık diye düşünüyorum. Canlandırdığım Mrs Racer rolüne gelince, o çok iyi bir anne. Çok iyi bir eş. Ben içimizden biri olan rolleri seviyorum. İşte btün bu sebepler birleşince bende role evet dedim.

Size bir Türk yönetmen film teklifiyle gelse, cevabınız ne olur?
Sarandon: Berlin’de film setince çalışırken, kostümcüm Türk’tü. Beni , Berlin’de bir Türk restorantına götürdü. O’nun sayesinde Türkler’i sevdim. Görmesem de Türkiye’yi görmüş gibi oldum. Şimdi amacım en kısa zamanda tüm ailemi Türkiye’ye götürmek.

Bana, bir Türk yönetmenden film teklifi gelirse ve İngilizce oynayabileceğim bir rolse neden olmasın. Kesinlikle düşünürüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!