Güncelleme Tarihi:
Film, şiddet nedeniyle sınırlara gelmiş genç bir adamın; ülkemiz insanlarını temsil eden bir grup tramvay yolcusunu alıkoyması ile kontrol dışı gelişen olayları konu alıyor.
Filmin görüntü, kurgu ve yapımcılığını da üstlenen Olgun Arun, Şubat 2003 de 21 iş gününde biten çekimler boyunca İETT’nin izni ile saat 21:00 ve 06:00 arası, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 223 numaralı tramvayı set olarak kullandı.
İlk kez 13. Adana Altın Koza Film Festivali’nde seyirci ile buluşan filmde; Sır Çocukları’ndaki oyunu ile 2002 yılından Antalya Film Festivali En iyi Erkek Oyuncu, Ankara Film Festivali Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu, SİYAD Türk Sineması Ödülleri Umut Veren Genç Oyuncu ve 2003 yılında İstanbul Film Festivali ve İskenderiye Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülleri sahibi Fırat Tanış’ın TRAMVAY’daki oyunculuğu büyük beğeni ile karşılandı.
Tramvay; Değerli tiyatro oyuncusu Pekcan Koşar’ın oğlu ve seslendirme sanatçısı Itri Koşar; Aliye dizisi ile ünlenen tiyatro oyuncusu Emel Çölgeçen ve Mimar Sinan Üniversitesi Müzikal Tiyatro ve Opera Bölümü mezunu Halit Ergenç’in ilk sinema filmi.
Olgun Arun, ünlü şair Özdemir Asaf'ın oğlu. |
Athena’nın solisti, kurucusu Gökhan Özoğuz ve Aylaklar ile 1995 yılı Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu; Çamur ile 2003 yılı Ankara Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Gönlümdeki Köşk Olmasa ile 2003 yılı Sadri Alışık Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülleri sahibi Tomris İncer’in de rol aldığı Tramvay 50’li yıllardan bu yana istanbul’da tramvayın mekan olarak kullanıldığı ilk Türk filmi olarak farklı bir yere sahip.