Güncelleme Tarihi:
 Bir Dilek Tut DerneÄŸi ile bugüne kadar kaç çocuÄŸun hayali gerçeÄŸe dönüştü?  Â
  Â
Carole Hakko: 2 bine yakın çocuğun dileğini gerçekleştirdik. Gönüllü ordumuz ise 2 bin 500 kişiye ulaştı.
* Seçimlerinizi hangi kriterlere göre yapıyorsunuz?
Carole Hakko: Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla savaşan 3-18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştiriyoruz.
* Çocukların gözlerinde neleri görüyorsunuz?
Carole Hakko: Dilekleri gerçekleşen çocukların yaşadıkları mutluluk, genelde hayata bakışlarını da değiştiriyor. En önemlisi de geleceklerine dair hayal kurmaya, plan yapmaya başlıyorlar ki bu, dileğin başarılı olduğunun en iyi göstergelerinden. Çocuklar daha başvurularının kabul edildiğini duydukları anda tedavilere çok daha iyi cevap vermeye başlıyorlar. Doktorlar ve ebeveynleri, bize kan değerlerinin nasıl birdenbire düzelmeye başladığını ve tedavilere nasıl daha toleranslı olduklarını anlatıyor. Bizim için en büyük ödül, gözlerinde gördüğümüz mutluluk kıvılcımları.
ÇOCUK UMUT EDİNCE DAHA HIZLI İYİLEŞİYOR
* Bugüne kadar sizin için en zor istek neydi?
Carole Hakko: Biz bir çocuÄŸun kendi içinden gelen bir hayali gerçekleÅŸtirmek istiyoruz. Çevresinden etkilenmesini istemiyoruz. Çünkü içinden gelirse daha iyi bir enerji ortaya çıkıyor. Kendileri için imkânsız gördükleri bir dilek istemeleri çok önemli. Çünkü böyle bir dileÄŸi hayata geçirirsek, o çocuk hayatta hiçbir ÅŸeyin imkânsız olmadığını anlayacak ve hayata sıkı sıkı sarılacak. Umut edince, çocuÄŸun bakışı da deÄŸiÅŸiyor ve iyileÅŸme de hızlanıyor. Para desteÄŸi veya tıbbi yardımda bulunmuyoruz. Yalnızca hayati tehlike taşıyan hasta çocukların dileÄŸini gerçekleÅŸtiriyoruz.Â
GAMZE GELECEĞİN TASARIMCISI
* Dilek çocuğu Gamze’nin çizdiği bir tasarıma hayat verdiniz. Bir çocuğun tasarımını hayata geçirmek nasıl bir duyguydu?
Arzu Kaprol: Geleceğin moda tasarımcılarından biri olacağını ümit ettiğim bir çocuğun tasarımını hayata geçirmek bana büyük heyecan verdi.
* Gamze’nin tasarımını nasıl buldunuz?
Arzu Kaprol: Gamze yaşı için güzel bir hayal ve ifade yeteneğine sahip. Umarım ilk fırsatta iyileşip istediği mesleği yapma fırsatı bulur.
* Bu tasarıma kendinizden neler kattınız?
Arzu Kaprol: Uygulamada Gamze’ye de sürpriz olması gerektiği için onunla hiç konuşmadan ilerlememiz gerekti, oldukça riskliydi. Çünkü ne malzeme hayal ettiğini soramadık, çizimden de pek anlaşılmıyordu, dolayısıyla kendimiz uygun olacağını düşündüğümüz materyallerle yorumladık. Krep ve pleksi aksesuvarla onun formuna sadık kalarak minik bir elbise yaptık.
* Gamze sizinle bir araya geldiÄŸinde neler hissetti peki?
Arzu Kaprol: Sanırım oldukça heyecanlandı. Ancak buna rağmen kendini çok güzel ifade etti.