Herkese hitap eden festival başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Herkese hitap eden festival başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2007 00:00

Birçok kurumun ayakta kalmakta zorlandığı kültür sanat alanında, 46. yılını dolduracak olan Uluslararası Bursa Festivali, 12 Haziran’da başlıyor. Gipsy Kings, Enrico Macias, Neşet Ertaş ve Abdallar Topluluğu, Kuğu Gölü-Kiev Devlet Balesi ve Ajda Pekkan festivale katılacak 10 isim arasında.

46 yıl önce tarımsal ve geleneksel etkinliklerin çoğunlukta olduğu bir şenlik havasında başlayan Bursa Festivali, zaman içinde kent halkının talepleri ile bir kültür-sanat festivaline dönüştü. Yurtdışından gelen katılımcılarla kendini daha da geliştiren festival uluslararası olma özelliğini kazandı. 1983 yılında 22. Uluslararası Bursa Festivali’yle açılan Bursa Açık Hava Tiyatrosu ise etkinliklerin merkezi oldu. 46 yılda Emma Chaplin, Moskova Devlet Balesi, Vanessa Mae, Jose Feliciano, Tanita Tikaram, Paco Pena, Peppino Di Capri ve Rachid Taha gibi isimleri konuk eden festival, bu yıl da farklı alandaki 10 topluluk ve sanatçıyı ağırlayacak.

HER GECE FARKLI BİR TARZ

Festival 12 Haziran’da Ossipov Devlet Akademik Rus Folk Orkestrası’nın en iyi dört müzisyeninden oluşan Moskova Balalayka Dörtlüsü’nün Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile vereceği konserle açılacak. Geçen aylarda İstanbul Cemal Reşit Konser Salonu’nda izleme şansını yakaladığımız Kiev Devlet Balesi’nin sahnelediği Kuğu Gölü, 14 Haziran’da Çaykovski hayranlarına hem görsel, hem de işitsel bir keyif sunacak. Dünyada hálá kutlanmaya devam eden Mevlana’nın 800. doğum yıldönümünü Uluslararası Bursa Festivali de unutmamış. 20 Haziran’da İstanbul Tasavvuf Müziği Orkestrası eşliğinde semazenlerin dansları izlenebilecek. Her tarzda izleyiciye hitap eden festivalde Hakan Aysev, Demet Tuncer ve Fatih Erkoç’un solist olarak yer alacağı Tango’dan Müzikale, Gipsy Kings, Nil Karaibrahimgil ve Ajda Pekkan konserleri de olacak.

12 Haziran

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası

Moskova Balalayka Dörtlüsü

14 Haziran

Kuğu Gölü - Kiev Devlet Balesi

16 Haziran

Bursa’da Akşam Sefası

20 Haziran

Hz. Mevlana ve Sema - İstanbul Tasavvuf Müziği Orkestrası ve Semazenleri

23 Haziran

Nil Karaibrahimgil

25 Haziran

Tango’dan Müzikale - Hakan Aysev, Demet Tuncer, Fatih Erkoç

27 Haziran

Ajda Pekkan

30 Haziran

Neşet Ertaş ve Abdallar Topluluğu

4 Temmuz

Gipsy Kings

5 Temmuz

Enrico Macias
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!