Haydi tiyatroya

Güncelleme Tarihi:

Haydi tiyatroya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 00:00

Tiyatroseverler, artık bilet sorunuyla karşılaşmayacak. D&R ve Ticketturk'ün işbirliği, Şehir Tiyatroları biletlerine kolaylıkla ulaşmayı sağladı. Ekim ayından itibaren "digital ortamda bilet satışı", D&R mağazalarında başladı. İstanbul'daki 11 D&R mağazasında Ticketturk satış noktası, bilet almak isteyen tiyatroseverlere hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

 

 

Tüm oyuncuların, yönetmenlerin, sanat severlerin yıllardır, ‘tiyatroya gidin, izleyin’ çağrısında bulunduklarına defalarca şahit olmuşuzdur. İnsanlar için, ne kadar da zordu gişeye git bilet al ve tekrar dön….!

Bu yıl tiyatro severler için bilet almak çok kolay olacak.

Bu yıl tiyatro yılı olması için bir ilke imza atıldı!

Yıllardır aşılması gereken en önemli sorundu, ‘Şehir Tiyatroları’ biletlerine hızlı ulaşım. Bu sorun bir ilkle ortadan kalktı; ‘dijital ortamda bilet satışı’ ekim ayından tickettürk ile sağlandı. Biletler satışa çıktığı ilk 10 günde oyunlar kapalı gişe oynadı!

Tüm tiyatro biletleri evinize en yakın D&R mağazalarında!

Tiyatro biletlerinin ulaşılmasının ayrı bir yoluda; Türkiye`nin en yaygın eğlence perakende zinciri D&R mağazalarıyla anlaşmaya varan Ticketturk, İstanbul`da bulunan 11 D&R mağazasında Ticketturk Satış Noktası yer almatadır. Ekim ayından itibaren Ticketturk Satış Noktaları ağına katılacak D&R mağazalarıyla birlikte Ticketturk, İstanbul`un dört bir yanında yüzbinlerce sanatsevere kültür-sanat ve spor etkinlikleri biletlerini ulaştıracak.

Haberin Devamı

Önümüzdeki sezonda yerli ve yabancı yüzlerce etkinliğin bilet satışını yürütecek Ticketturk, 2006 - 2007 tiyatro sezonunda İstanbul Şehir Tiyatroları biletlerini de İstanbullu sanatseverlere ulaştıracak. Yeni sezonda konser ve gösterilerin yanı sıra 45 özel tiyatro ve İstanbul Şehir Tiyatroları`nın bilet satışını yürütecek olan Ticketturk, yüzbinlerce bileti sanatseverlere ulaştırmak için sektöründe bir ilke daha imza atıyor.

Ticketturk Satış Kanalları

İnternet: www.ticketturk.com

Çağrı Merkezi : 0212 478 0 600

Satıs Noktaları:

D&R Bakırköy

İstasyon Cad. No:26 Bakırköy

D&R Beyoğlu

İstiklal Cad. No:131 Beyoğlu

D&R Beylikdüzü

Beylikdüzü Migros AVM No:170-1 Beylikdüzü

 

D&R Cevahir

Cevahir AVM Kat: 2 Meşrutiyet Mah. Büyükdere Cad. No:22/084 Şişli

D&R Erenköy

Bağdat Cad. No:340-2 Erenköy

D&R Etiler

Nispetiye Cad. No:17 Etiler

D&R Kanyon

Kanyon AVM No:179 Levent

D&R Kartal

Kartal Migros AVM Kumlar Cad. No:8 Atalar Kartal

D&R Kemerburgaz Sinesos

Sinesos AVM Kahvealtı Mevkii İstanbul Cad. No:12 G-2 Göktürk Köyü

D&R Nişantaşı

Valikonağı Cad. No:38 Nişantaşı

Haberin Devamı

D&R Yeniköy

Köybaşı Cad. Yalılar Durağı Park Apt. No:274/2-2A Yeniköy

CIKAN OYUNLAR

KEŞANLI ALİ DESTANI

Türü: Müzikli Oyun Yazan: Haldun Taner Yöneten: Yücel Erten Müzik: Yalçın Tura Müzik Direktörü: Çiğdem Erken Koreografi: Nasuh Barın Dekor Tasarımı: Ayhan Doğan Kostüm Tasarımı: Ayşen Aktengiz Bayraşlı Dramaturg: Dilek Tekintaş Işık Tasarımı: Fatih Mehmet Haroğlu

Oyuncular: Engin Alkan (Keşanlı Ali), Tuğrul Arsever (Çakal Rüstem - Sarhoş Rasih - Lutfiye), Can Ertuğrul (Hidayet), Hikmet Körmükçü (Şerif Abla), Murat Garibağaoğlu (İzmarit Nuri), Berna Oğuzutku Demirer (Hafize), Serdar Orçin (Temel), Münir Kutluğ (Derviş Dayı), Hakan Arlı (Beşvakit Niyazi), Meriç Benlioğlu (Zilha - Nevvare), Osman Gidişoğlu (Şişman Polis), Ali Gökmen Altuğ (Zayıf Polis - Şoför), Çağlar Yiğitoğulları (Teke Kazım - Bülent Onaran - Resmiye), Eraslan Sağlam (Kürt Sabri - Ahsen - Raziye), Savaş Barutçu (Sipsi Selim), U.Arda Aydın (Gazeteci - Profesör), Sükan Kahraman (İhya Onaran), Murat Güreç (Davul), Serkan Bacak (Zurna - Kemençe), Volkan Ayhan (Gazelhan), Çağrı Özgür Hün (Bir Kadın), Rozet Hubeş (Madam Olga), Ceren Kaçar (Filiz Onaran), Ertuğrul Postoğlu (Politikacı), Aslı Aybars (Suhandan Gülperi), Sanem Özcan (Gelin), İskender Bağcılar (Manyak Cafer) Kondulular ve Zenginler: Kahraman Acehan - Rozet Hubeş, Ertuğrul Postoğlu - İskender Bağcılar, Çiğdem Gürel - Tuğrul Arsever, Eraslan Sağlam - U.Arda Aydın, Çağlar Yiğitoğulları - Aslı Aybars, Çağrı Özgür Hün - Özge Midilli, Volkan Ayhan - Reyhan Karasu, Sanem Özcan - Serkan Bacak, Murat Güreç - Murat Üzen, Hamit Erentürk Yardımcı Yönetmen: Rozet Hubeş Koreografi Asistanı: Yasemin Gezgin Asistanlar: Çağrı Özgür Hün, Aslı Aybars, U.Arda Aydın, Çağlar Yiğitoğulları Orkestra: Deniz Noyan (Şef - Piyano), Özlem Noyan (Flüt), Gonca Beker (Klarnet), Barış Özer (Alto Saksafon), Orçun Tekelioğlu (Trompet), Fuat Can Başkır (Trombon), Evrim Karagöz (Bateri), Ayla Özkan (Keman), Akın Aral (Bas) Dekor Realizatörü: Cihan Aşar Kostüm Realizatörü: Hacer Duran Işık Uygulama: Fatih Mehmet Haroğlu, Mustafa Yılmaz Efekt Uygulama: Hanefi Topraktepe Sahne Teknisyenleri: A.Murtaza Demir, Seyit Kırdı, Necati Öcal, Yusuf Akçay, Şaban Taşgın, Mehmet Bolat Aksesuar Sorumluları: Özkan Balsoy, Cengiz Önay, Mustafa Ünalan Sahne Terzileri: Pervin Basut, Aydın Çetiner Kuaför: Kadir Ural Fotoğraflar: Ahmet Yirmibeş, Nesrin Kadıoğlu KONU Türk tiyatrosunun ölümsüz eserleri arasında yer alan Keşanlı Ali Destanı, 20 yıllık bir aradan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yeniden sahnede!.. Sineklidağ, büyük bir kentin eteklerinde yer alan, gecekondulardan oluşmuş, ezilen, yoksul insanların yaşadığı bir varoştur. Keşanlı Ali, Çakal Rüstem’i öldürmekten hapse düşmüştür ve hapisten bir kahraman olarak çıkagelir. Ali’nin iki dramı vardır: Birinicsi, suçsuzdur; ikincisi, aşık olduğu Zilha, Çakal’ın yeğenidir ve ona düşmanca davranmaktadır. Muhtar seçilen Ali, Sineklidağ’da yeni bir düzen oluşturur ama yüreğiyle beyni arasında ciddi çatışma yaşamaktadır. Şef olarak toplumuna, insan olarak duyduğu aşka sorumludur. Ali ‘Destan’ı kullanmaya karar vermiştir. Çünkü “Bu toplumda sessiz, sakin, efendi olursan her zaman dayak yer, ezilirsin. Ama terbiyesiz, güçlü, zalim, ne dediğini bilmeyen biri olursan, o zaman saygı görürsün”. Ali, hapiste bunu öğrenmiş ve yeni bir Ali’yi fark etmiştir.

BARUT FICISI  

Yazan: Dejan Dukovski Çeviren: Bilge Emin, Yıldıray Şahinler Yöneten: Yıldıray Şahinler Müzik Düzenleme: Selim Can Yalçın, Görkem Şen Dekor Tasarımı: Barış Dinçel Kostüm Tasarımı: Duygu Türkekul Danışman: Bilge Emin Işık Tasarımı: Özcan Çelik Efekt Tasarımı: Metin Taşkıran

Oyuncular: Cengiz Tangör (Angjele - Gela), S.Bora Seçkin (Dimitrija - Adam), Bahtiyar Engin (Sveto - Topuz - Kosta), Ozan Gözel (Boris), Levent Üzümcü (Simon - Kiril), İbrahim Gündoğan (Blagoja - Otobüs Şoförü - Gardiyan), Selim Can Yalçın (Aco - Gjore - Jimmy), Murat Coşkuner (Mane - Polis), Yıldıray Şahinler (Andreja), Yeliz Gerçek (Svetle - Anna), Vildan Türkbaş (Kadın) Yönetmen Yardımcısı: Murat Coşkuner Asistanlar: Yeliz Gerçek, Selim Can Yalçın Dekor Tasarım Yardımcısı: Hülya Genç Kostüm Tasarım Yardımcısı: Onur Uğurlu Işık Uygulama: Murat İşçi, Ceyhun Ergül Sahne Teknisyenleri: Sefa Demir, Erdoğan Karakuz, Yunus Yüzbaşıoğlu Aksesuar Sorumluları: Fazlı Özkan, Serkan Dağdelen Sahne Terzileri: Emine Onur, İbrahim Akıncı Kuaför: Talat Kasacı Fotoğraflar: Selin Tuncer KONU Balkanlar, yani “Barut Fıçısı”. Herkes birbirini tanımakta, yollar mutlaka bir biçimde kesişmekte, yıllarca süren dostluklar, arkadaşlıklar bir anda ‘şiddet’e teslim olmakta... Sakin zannedilen yaşam bir anda ‘kaos’a dünüşebilmekte... Barut Fıçısı, 11 kısa sahneden oluşan yapısıyla ve bir sahnede yer alan karakterin diğer sahnede de yer almasıyla oluşturulan ilişkiler zincirini anlatıyor. Yola çıkış, “Balkanlar”; anlatılan “Tüm Dünya”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!