31 Aralık Perşembe Günü Okullar Tatil mi?

Güncelleme Tarihi:

31 Aralık Perşembe Günü Okullar Tatil mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 20:13

2016 yılına sayılı günler kala, vatandaşlar hem internet sitelerinden hem de sosyal medya kanallarından yılbaşı tatili kaç gün olacak? diye araştırmaya başladılar. Yılbaşı tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yani 2016 yılbaşı tatilinin süresi şimdilik belli değil. Peki; 31 Aralık Perşembe günü tatil mi? İşte merak edilen bu soruların cevapları ve detayları...

Haberin Devamı

2016'ya merhaba diyeceğimiz yılbaşı gecesi için vatandaşlar hazırlıklarını yapmaya başladılar. Yılbaşının Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceye denk gelmesi vatandaşların aklına acaba 31 Aralık Perşembe günü resmi tatil mi olacak? sorusunu getiriyor. Henüz bu sorunun yanıtı verilmiş değil. Peki; 2016 yılbaşı tatili kaç gün olacak? 1 Ocak 2016 Cuma günü tatil mi?

Aralık ayı bilindiği üzere 31 gün çekiyor. 2015 yılının son günü de Perşembe'ye denk geliyor. Bu sayede kamu çalışanları ve özel sektör çalışanları Perşembe günü yarım gün çalışacaklar. Kalan yarım gün ise tatil olacak. Okullarda ise öğrenciler yarım gün eğitim görecekler.

31 Aralık'ı 1 Ocak 2016'ya bağlayan Cuma günü ise tam gün tatil olacak. Yani 1 Ocak 2016 Cuma günü hem kamu çalışanlarına hem özel sektör çalışanlarına hem de öğrencilere tatil olacak. Bu sayede yılbaşı tatili, hafta sonu tatili ile birlikte toplam 3,5 gün olacak.

Haberin Devamı

Bakanlıktan Yılbaşı tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak 31 Aralık 2015 Perşembe gününün yarım gün tatil olacağı öngörülüyor.

BAKMADAN GEÇME!