Güncelleme Tarihi:
1- Beyazlar
En çok bilinen saç değişimi ile başlayalım: Grileşmek. Buna neden olan bir kaç factor bulunuyor. En yaygın sebep tabii ki genetic. Ancak; stres, sağlıksız beslenme, ağır yaşam tarzı, uyku eksikliği ve ciddi hastalıklar da beyazlamaya neden olabiliyor. Saçlar belli bir yaştan sonra melanin üretiminin olmaması nedeniyle griye dönüşüyor ve bu da proteinsiz saçlar anlamına geliyor.
2- İncelir
Yaşlanan saçlarda daha yaygın olarak bilinen bir başka değişiklik de, daha ince hale gelmesidir. Bunun birkaç nedeni vardır: İlk olarak, saçın yoğunluğu azalır. İkincisi ise saç büyürken daha ince büyür. Araştırmalar, 40 yaş civarında bir kadının saçının zaman geçtikçe daha da ince büyümeye başladığını göstermektedir.
3- Hacim kaybeder
Bu durum biraz saçın incelmesiyle el ele gider. Ancak bunun nedeni saçla daha fazla oynamak da olabilir. Çünkü kadınlar saçları yaşlandıkça daha fazla şekillendirme yapmaya başlar. Bu da kütikülü bozar, saça zarar verir, saçları matlaştırır ve kırılmaya yatkın hale getirir.
4- Daha kolay kırılır
Protein kaybı sadece saç rengini etkilemez, aynı zamanda gücünü de etkiler. Keratin protein seviyelerindeki düşüş saçları daha zayıf ve daha az elastik yapar. Bu da, çekildiğinde daha fazla kırılma demektir. Ayrıca, dış koruyucu kütikül üzerindeki hücrelerin yaşlandıkça daha kırılgan hale gelmesine neden olur.
Saçın gücünü geri kazandırmaya yardımcı olabilecek protein içeren ürünler onarım için önemlidir.
5-Daha yavaş büyür
Saç büyüme hızı yaşamın ortasında yavaşlar ve dinlenme evresinde büyüme evresinden daha fazla zaman harcar. Bu da bir zamanlar olduğu kadar büyümeyeceği anlamına gelir. Bu saç derisi daha çok saç yapmak konusunda eskisi kadar başarılı değildir. Bu nedenle saçınızı dipten besleyecek ürünler kullanarak büyümeyi normal sürelere çekebilirsiniz.