Güncelleme Tarihi:
Tiyatro ve sinema oyuncusu Döğen’in cenaze namazına, eşi Serpil Döğen, kızı Aslı Demirkaya, torunları; Yunus Emre ve Efe Ali Demirkaya ile sinema, sanat ve tiyatro camiasından çok sayıda isim katıldı. Eşi Serpil Doğan ile kızı Aslı Demirkaya, taziyeleri cami avlusunda kabul etti.
Tiyatro yönetmeni Haldun Dormen ise, “Şefik benim çok sevdiğim bir insandı. Maalesef çok fazla göremiyordum ama Dormen Tiyatrosunun en efendi insanlarından biriydi. Gani gani rahmet diliyorum” dedi.
Sinema, tiyatro ve dizi film oyuncusu Cihat Tamer de cenaze törenine katılanlar arasındaydı. Tamer, çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sessiz, sedasız, mütevazi. Çok eski bir arkadaşımız. Bizim gibi tiyatrodan başlamış. Çok üzgünüz. Fazla da kalmadı bizim kuşaktan maalesef.” Şefik Döğen, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.
Şefik Döğen kimdir
Şefik Döğen 1947 yılında Ayancık'ta dünyaya geldi. Döğen’in tiyatro ile tanışması edebiyat öğretmeni Nermin Hanım’ın Nasreddin Hoca fıkralarını oyunlaştırdığı oyunla başlar.
İlk kez bu oyunda sahne alan Döğen, ardından Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın amatör tiyatrosuna gider. Usta oyuncu bununla yetinmez ve bir grup arkadaşı ile Samsun Oda Tiyatrosu’nu kurmaya karar verir.
Ancak Döğen esas ününü Cemal Reşit Rey’in müziklerini yaptığı, Erol Günaydın’ın senaryosunu yazdığı oyun ‘Yaygara Yetmiş’te oynadığı Şarhoş Bekir ile kazanır. Şarhoş Bekir tiplemesi çok beğenilen Döğen Yeşilçam'dan davet alır ve sinemanın kapıları açılır.
Döğen, ‘Hayat Sevince Güzel’, ‘Hayat Bayram Olsa’, ‘Yuvasız Kuşlar’ gibi sevilen Yeşilçam filmlerinde rol aldı.