Tarihte cadı olduğu iddiasıyla yakılmış kadınlar!

Güncelleme Tarihi:

Tarihte cadı olduğu iddiasıyla yakılmış kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 11:02

Tüm tarih hakkındaki en çıplak gerçeklerden biri de kesinlikle kadınlara yapılan eziyetlerdir. Bu eziyet etme durumu hala devam etse de özellikle Ortaçağ’da adeta durum çılgınlığa dönüşmüştür. Çünkü ‘Cadı’ kavramıyla birlikte bir çok kadın haksız yere canlı canlı yakılmış ve en kötü şekilde cezalandırılmak için katledilmiştir.

Haberin Devamı

Batı Avrupa’nın şizofrenisi

Cadı avı aslında Batı Avrupa’ya dayanan bir kavramdır. Cadılık şeytanla birlikte işbirliği yapmak ve ruhunu şeytana satmakla meydana gelir. Cadılar bu nedenle doğa üstü bazı güçlere de sahip olur ve bu güçleri de kendi çıkarları için kullanır. Tabii ki bu durum kadınlara atfedilmiş ve bu nedenle de bir çok kadın katledilmiştir.

Tarihte cadı olduğu iddiasıyla yakılmış kadınlar

Roma İmparatorluğu’nda Hristiyanlık sonrası işler karışıyor!

Cadılık aslında tarihin ilk ilkel insan topluluklarından beri biliniyor. Ancak özellikle Roma İmparatorluğu’nun Hristiyan inancına geçmesinden sonra en çılgın ve garip olaylar yaşanmaya başlıyor. Tabii ki bunun nedeni o dönemde cadıların birden yeryüzüne inmiş olması değil. O dönemde yaşanan ekonomi kriz ve sıkıntılar nedeniyle toplum üzerinde baskı yaratmak amacıyla bir korku figüre yaratılmak isteniyor.

Haberin Devamı

Bunun sonucu olarak da ses çıkaran ya da çıkarmayan herkese ‘Cadı’ yaftası vuruluyor. Özellikle kadınlar arasında büyücü ve farklı güçlere sahip kişilerin olduğu söylentileri çıkarılarak topluma korku salınıyor.

Tarihte cadı olduğu iddiasıyla yakılmış kadınlar

Cadı kime deniyor?

Geceleri dolaşıp kötülük yapmak için yer arayan 50’li yaşlarında, dul, pis ve şehvet düşkünü kadınlara cadı damgası vurulsa da aslında cadı olmanın daha rastlantısal gerekçeleri de bulunabiliyordu. Örneğin, doğum lekesi ya da ben taşımak. Yani yanlışlıkla bir benle ya da lekeyle doğarsanız şeytanla iş birliği yaptığınız ve bu nedenle de bu izle doğduğunuz düşünülüyordu.

Cadı olmanın başka başka işaretleri arasında daha ilginçleri de bulunuyordu. Mesela, ormanda yabani otlar topluyorsanız bu emrinizdeki cinleri doyurduğunuz anlamına gelebiliyor ya da kilisede ayin esnasında esnerseniz içinizdeki cinin çıkmak için harekete geçtiği düşünülüyordu. Kısaca bir kadın olarak ormanlarda dolaşamaz, kilisede de esneyemezdiniz. Bunun sonucu en kötü şekilde cezalandırılmaktı.

Haberin Devamı

Tarihte cadı olduğu iddiasıyla yakılmış kadınlar

Neden kadınlar?

Kadın doğasının dirençsiz olduğu ve bu nedenle de şeytana çabuk kanabileceği inancı okları kadınlar üzerine yöneltmiştir. Kadınlar bu dirençsizlikleri nedeniyle şeytanla kolayca iş birliği yapabilirdi. Bu nedenle de bir çok kadın yersiz ve gereksi nedenlerle şeytanla iş birliği yaptığı iddiasıyla canlı canlı katledildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!