Şehsuvar Aktaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Ünlü oyuncu Şehsuvar Aktaş'ın babası ve üvey annesi yangında hayatını kaybetti!

Güncelleme Tarihi:

Şehsuvar Aktaş kimdir, kaç yaşında, nereli Ünlü oyuncu Şehsuvar Aktaşın babası ve üvey annesi yangında hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 17:53

Bartın'ın Dallıca köyünde, 3 katlı binada çıkan yangında, tiyatro ve sinema oyuncusu Şehsuvar Aktaş'ın babası Yücel Aktaş (86) ile üvey annesi Nesrin Aktaş (83), hayatını kaybetti. Şehsuvar Aktaş babası ve annesinin ölümüyle sarsıldı. Ünlü oyuncu ile ilgili bilgiler merak edildi. Peki, Şehsuvar Aktaş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Dallıca köyü Çakırlar Mahallesi'ndeki 3 katlı bir binada, saat 05.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Köye uzak bir bölgede olan evin yandığını görenler, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Adrese gelen itfaiye ekibinin 2 saatlik çalışmasıyla yangın söndürüldü.

Şehsuvar Aktaş kimdir, kaç yaşında, nereli Ünlü oyuncu Şehsuvar Aktaşın babası ve üvey annesi yangında hayatını kaybetti

Yangında evin 2'nci katında oturan emekli astsubay Yücel Aktaş ile emekli memur Nesrin Aktaş çiftinin dumandan zehirlenip, öldükleri tespit edildi. Çiftin, tiyatro ve sinema oyuncusu Şehsuvar Aktaş'ın babası ve üvey annesi olduğu bildirildi.

ŞEHSUVAR AKTAŞ KİMDİR?

1964 yılında ailenin tek çocuğu olarak Ankara'da doğdu. Annesi memur, babası hava astsubay olan Aktaş'ın çocukluğu Yenimahalle'de geçti. Ortaokul son sınıftayken Molière'in Zoraki Hekim oyununda oynadı.

Haberin Devamı

Lise eğitimini 1983 yılında Ankara Charles de Gaulle Fransız Lisesinde, lisans eğitimini 1987'de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde tamamladı. Aynı üniversitenin aynı bölümünde 1989'da yüksek lisansını, 1997'de de doktorasını yapmıştır. 1989-1991 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde öğretim üyeliği yapmıştır.

1988 yılında kendisi gibi oyuncu Ayşe Selen ile evlendi.[kaynak belirtilmeli] 2000 yılında eşiyle birlikte Tiyatrotem'i kurdu. Kurdukları tiyatro topluluğunun "Lahana Sarma" adlı ilk oyunu 18 Ekim 2001 tarihinde 7. Uluslararası Eskişehir Festivali kapsamında dünya prömiyeri gerçekleştirdİ.

BAKMADAN GEÇME!