Özge Özder, dizi ve tiyatro arasında mekik dokuyor

Güncelleme Tarihi:

Özge Özder, dizi ve tiyatro arasında mekik dokuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 13:43

Uzun yıllar tiyatro sahnelerinde boy gösteren, ardından televizyon dünyasına geçiş yaparak dizlerde rol alan Özge Özder, tiyatro ve dizi arasında mekik dokuyor. Şu sıralar ATV ekranların yeni dizisi ‘Kehribar’da rol alan başarılı oyuncu şimdi de bir tiyatro oyunu için hazırlık yapıyor. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Umutsuz Ev Kadınları isimli televizyon dizisinde umutsuz bir ev kadının canlandıran karakteriyle ün kazanan oyuncu Özge Özder, şimdilerde Atv ekranlarında geçtiğimiz hafta başlayan ‘Kehribar’ isimli yeni dizide rol alıyor.

Bir yandan ‘Kehribar’ dizisi için yoğun çalışmalar yapan Özder, diğer yandan da İKSV tarafından bu yıl 20'nci kez düzenlenecek olan İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında sahneye konacak 'Üç Kız Kardeş' oyunu için hazırlanıyor.

Çehov'un ünlü klasiklerinden olan oyun, Hayal Perdesi tarafından sahnelenecek. Ödüllü Makedon yönetmen Alexandar Popovski'nin yöneteceği oyunda; Özder'e, Selin İşcan ve Tuba Karabey eşlik ediyor. 'Üç Kız Kardeş'; 11 Mayıs'ta Üsküdar Tekel Sahnesi, 22 Mayıs'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Özge Özder, dizi ve tiyatro arasında mekik dokuyor

Özge Özder Kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu Özge Özder, 1 Nisan 1978 tarihinde Ankara’da bir evin tek çocuğu olarak doğmuştur. Tam adı Elif Özge Özder’dir. Annesi teknik ressam, babası imar planlamacısı idi. Ortaokul ve liseyi Ankara Özel Yükseliş Kolejinde okudu. 1996 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünü burslu kazanır, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü ise derece ile kazanır. Tercihini Ankara Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarından yana kullanarak burada okudu. 2000 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu.

İstanbul’da ki oyunculuk serüveni BKM ile başladı. 2001 yılından beri sahnelerde olan Özge Özder, 2005 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında kadrolu olarak rol almaktadır.

Özge Özder, 2007-2008 yılları arasında Reşat Nuri Güntekin'in 1925'te yazdığı romanından uyarlanan “Dudaktan Kalbe” adlı dizide başrollerde Aslı Tandoğan, Burak Hakkı, Yiğit Özşener ve Fadik Sevin Atasoy ile birlikte oynadı.

Özge Özder, 4-11 Ekim 2013 tarihlerinde yapılan 50. Altın Portakal Film Festivali'nde sunuculuğu Murat Han ile paylaşmıştır.

Haberin Devamı

2011 – 2014 yılları arasında yapımcısının Fatih Aksoy olduğu Med Yapım imzalı “Umutsuz Ev Kadınları” adlı dizide Emel karakterini canlandırdı. Dizide diğer başrolleri Songül Öden, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Deniz Uğur canlandırmıştır.

Özge Özder, 2007 yılında Tansel Öngel ile evlendi. 2010 yılında boşandı.

Ödülleri :

2008 - Bedia Muvahhit ödülü, “Üç Kız Kardeş” oyununda Nataşa rolüyle

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!