Güncelleme Tarihi:
Araştırmacılar insanlara düz ve kıvrımlı olmak üzere pek çok mimari objenin, odanın ve eşyanın fotoğraflarını gösterdi. İnsanların yüzde 60’ı, kıvrımlı objeleri düzlerine göre çok daha “güzel” buldu.
Beyin dalgalarını araştıran Toronto Üniversitesi, “kıvrımların” beyindeki “anterior singulat (önkuşak) korteksinin” aktive ettiğini öğrendi. Beynin bu bölümü, duygularımızı etkiliyor.
“Neden kıvrımlardan etkileniyoruz” sorusuna araştırma grubundan Oshin Vartanian’ın verdiği yanıt; kıvrımların insanlara “yumuşak” ve “daha az tehditkâr” geldiği, dolayısıyla daha az korku duyulduğu ve insanların kendilerini daha rahat hissettikleri yönünde.
Dolayısıyla insanlar kıvrımlı odalara, eşyalara ve objelere daha sıcak bakıyor. Tabii kadınlara da...
Bu tip araştırmaları takip eden Koreli firmalar Samsung’un Galaxy Round ve LG’nin Flex adını verdikleri kıvrımlı ürünleri geçtiğimiz sene çıktı.
KIVRIMLI TV NE İŞE YARAR
* Kıvrımlı TV’de film izlemek, sinemada film izlemeye daha çok benziyor.
* Pocket Lint sitesinden Stuart Miles; “ilginç bir fikir, çözülmese de olacak bir problemi çözüyor” diyor.
* Bazı uzmanlara göre, doğru noktada oturmazsanız kıvrımlı ekranda her şeyi göremezsiniz. Yani, aileler için uygun bir çözüm değil.
* Bir diğer makul öneri de, kıvrımlı ekran konusunu TV’ye değil, kişisel bilgisayar, tablet veya telefon ekranına taşımak.