Güncelleme Tarihi:
Hem doğada nesli tehlikede olan türlere dikkat çekmek hem de bu türleri korumak amacıyla WWF Türkiye tarafından başlatılan ‘Evlat edinme’ kampanyasına bu yıl 3 binden fazla destek geldi. Bu türlerin korunması için bağışlarla sembolik bir evlat edinme işlemi gerçekleştiriliyor. Seçtiğiniz tür için yapacağınız bağış 15 TL ile 75 TL arasında değişiyor. Evlat edinme yöntemiyle bir havuzda toplanan paralar bu türlerin korunma çalışmalarına aktarılıyor. Peki bunlar neler?
BU SENENİN REKORTMENİ
Evlat edinme kampanyasının en popüler hayvanı olsa da doğada yaklaşık 3200 tane kaplan kaldı. WWF, 13 ülkede türe yönelik en büyük tehdit olan yasadışı avcılığın önlenmesi ve yaşam alanlarının korunması için çalışıyor. Çalışma 2022 yılında kaplan popülasyonunu iki katına çıkarmayı hedefliyor.
SADECE 1600 PANDA KALDI
Dünyada doğal yaşam alanlarının kaybolması sebebiyle sadece 1600 panda kaldı. WWF, pandalar için yeni rezervlerin ve yeşil koridorların oluşturulmasına çalışıyor.
YUNUSLARA KİMLİK BELGESİ
Akdeniz’de yaşayan yunus türlerini ve popülasyonlarını belirlemek için çalışma yapan WWF Türkiye, tespit edilen bireylere kimlik veriyor.
UYDUYLA KUTUPAYISI TAKİBİ
Soyu tükenme tehlikesi altındaki kutupayılarına uydu vericisi takılıyor. Bu yolla, kutupayılarının Kuzey Kutbu’ndaki yolculuğu takip ediliyor, davranışları inceleniyor ve iklim değişikliğinden nasıl etkileneceğine dair güncel bilgiler toplanıyor.
SAZKEDİSİNE SAHİP ÇIKMAK LAZIM
Kedi türleri ülkemizde tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun için Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda sazkedisi popülasyonu araştırılıyor. Geçmiş yıllara bakarsak, 2010-2012 arasında yapılan çalışmalarında 71 birey tespit edildi.