Justin Bieber da yaptı, Beyoncé de, Rihanna da!

Güncelleme Tarihi:

Justin Bieber da yaptı, Beyoncé de, Rihanna da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:07

Müzik dünyası neredeyse Justin Bieber'dan başka şey konuşmuyor. Çünkü 21 yaşındaki Kanadalı şarkıcı Bieber 'işin sırrına' çoktandır vakıf. Bol Grammy'li, dünyaca ünlü DJ Skrillex ve Diplo işbirliğinden doğan 'Where Are Ü Now' ve 'dansım geldi' tipi 'Sorry' sonrasında Bieber, son albümü 'Purpose'u tanıdık bir strateji ile sokaklara saldı. Tabii ki bu 'müzikatak' bir ilk değil. Ondan önce o yollardan Beyoncé de geçti, Rihanna da...

Haberin Devamı

Justin Bieber'in genç müzik dinleyicisi üzerindeki etkisi malum. Son birkaç aydır magazin basını gündeminden inmeyen çarpıcı açıklamalar, çıplak balkon pozları, gerçek ya da tasarlanmış 'bağımlı' haller, Selena Gomez'le bir dargın bir barışık ilişkiler falan derken, nihayet esas meseleye geldik.


Anafikir: Justin Bieber'in son albümü 'Purpose'.

Bieber, yeni albümünü eski sevgilisi için mi yazdı, henüz bunu bilemiyoruz. Peki bilmek istiyor muyuz? Hayır. Amacımız, Bieber'ın da bir parçası olduğu 'yeni albümüm çıkıyor' başlığını incelemek. 

AMAN ALLAHIM, BELEŞ ALBÜM MÜ? (KORKMA, YAKINDA DÜŞER...)

Justin Bieber da yaptı, Beyoncé de, Rihanna da

Bieber dün resmi Twitter hesabında yeni albüm 'Purpose'da yer alan şarkıların, ABD'nin çeşitli eyaletlerinde graffiti olarak varolduğunu ve bunları bulup, çekip gönderenlerin son albüme beleş olarak erişebileceklerini açıkladı.

Haberin Devamı


BAKINIZ ALBÜM KAPAĞI 'DÜŞTÜ' 

 .@JustinBieber is revealing his #Purpose track list RIGHT now via graffiti: https://t.co/CubcKGJxSM pic.twitter.com/iBVKxh41Bh

ONLAR 'BAŞARIYA MAHKUMDU'

Gelin Belieberlar halaydayken, müzik tarihinin en akılda kalan 'promosyon çalışmalarını' gözden geçirelim. 

MISSY ELLIOT- WTF (WHERE THEY FROM) 

Justin Bieber da yaptı, Beyoncé de, Rihanna da

Rap dünyasının amazonu Missy Elliot, son şarkısı 'WTF (Where They From)'u dünyaca ünlü müzisyen Pharrell Williams'la elele vererek kaydetti. 13 Kasım'da yayınlanması planlanan şarkının 30 saniyelik teaser'ı spor kanalı ESPN'de devre arasında yayınlandı. Bu birkaç saniyelik 'koklatma' işi, Elliot ve Williams fanlarını kendinden geçirmeye yetti. Sosyal medya sallandı, yeni şarkı birdenbire müzik sitelerinin gündemine oturdu. 


DAFT PUNK - RANDOM ACCESS MEMORIES 

Justin Bieber da yaptı, Beyoncé de, Rihanna da

Haberin Devamı

Bugüne kadarki en başarılı PR çalışmalarından biri, Daft Punk'ın 2013 yılında yayınlanan 'Random Access Memories' albümüne aitti. Ünlü Fransız ikili, önce albüme ait minik teaser'larla (ki bu teaserlarda Giovanni Giorgio, Pharrell Williams, Nile Rodgers gibi devler görünüyordu) ortalığı ısıttı. Albüm yayınlanmadan önce işbirliği yapan müzisyenlerin röportajları gün gün YouTube'da yayınlandı. Bu sırada yolda sokakta albümün kapağı göründü. Albüm yayınlanmadan önce dinleyiciler meraktan deliye dönmüştü. Satış rekorları kıran albüm 2014 yılında 5 Grammy aldı. 

BEYONCE- BEYONCE 

Justin Bieber da yaptı, Beyoncé de, Rihanna da

Beyoncé, kendi adını taşıyan beşinci stüdyo albümü için 'görsel albüm' yakıştırması yapmış ve daha albüm yayınlanmadan, albüm içinde bulunan 14 şarkıya birden kısa film çekmişti. 34 yaşındaki ünlü müzisyen, bu albümden önce hiçbir promosyon çalışması yapmadı ve albüm 13 Aralık 2013 tarihinde iTunes'da satışa sunuldu. Bunun sonucunda, iTunes'ta dijital olarak yayınlanan yeni albümler içinde ilk üç günde dünya çapında 2 milyona yakın satarak kendi alanında bir rekor kırdı. 

Haberin Devamı


RADIOHEAD- IN RAINBOWS 

Justin Bieber da yaptı, Beyoncé de, Rihanna da

İngiltere'nin ve müzik dünyasının en önemli gruplarından kabul edilen Radiohead'in 2009 yılında yayınladıkları 'In Rainbows' albümü zamanı, grup ve solist Thom Yorke büyük bir risk aldı ve albümü yalnızca grubun kişisel web sitesi üzerinden, 'dilediğin kadar öde' yöntemi ile satışa sundu. Bu hamle, grubun bugüne kadarki en büyük albüm tanıtımı başarısı olarak kabul edildi. Albüm ilk yılında 3 milyon kez indirildi ve 10 milyon dolar civarında bir gelir elde etti. The New York Times, Radiohead'i 'teknoloji ve müziği ustalıkla birleştiren Radiohead' diyerek ünlü grubu göklere çıkardı. 

Haberin Devamı

RIHANNA - BITCH BETTER HAVE MY MONEY

Justin Bieber da yaptı, Beyoncé de, Rihanna da

Rihanna genelde yeni bir albüm yayınlamasına gerek kalmadan tüm gündemi esir alabilecek bir cazibeye sahip. Son şarkısı 'Bitch Better Have My Money'i ilk kez 2015 iHeartRadio Müzik Ödülleri töreninde söylemiş, evvelinde de yeni şarkısının baş harflerinden oluşan bir tweet atarak, 9 bin RT almıştı. Aynı şekilde, Instagram'da da 500 bine yakın beğeni elde etmişti. Rihanna son iki albümünde, albüm isimlerini görme engellilerin kullandığı Braille alfabesi ile yazıyor. 


BAKMADAN GEÇME!