İlyaslar mı? Cemşitler mi?

Güncelleme Tarihi:

İlyaslar mı  Cemşitler mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 15:50

Deli dolu bir aşk mı, güvene dayanan köklü bir sevgi mi? Selvi Boylum Al Yazmalım’a götürüyoruz şimdi sizi. Kendinizi Asya’nın yerine koyun ve yanıt verin: Kimi seçerdiniz?

Haberin Devamı

Bazı filmler zamansız hikâyeleri konu alır ve her dönem karşılığını bulur. Selvi Boylu Al Yazmalım o eskimeyen filmlerden. Bunda en büyük pay hikâyesinde elbette… Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un aynı adlı romanına dayanan konusu, dünyanın kadim çelişkilerinden biri: Sevgi nedir? Her şeyi bırakacak kadar birine tutulmak mı, yoksa gerçek hayatın zorluklarına karşı birinin elini tutmak mı?

İlyaslar mı  Cemşitler mi

 Kendinizi hiç böyle bir çelişki içinde buldunuz mu bilmiyoruz. Bulsaydınız ne yapardınız? Selvi Boylum Al Yazmalım'ın final sahnesinde siz Asya'nın yerinde olsaydınız kimi seçerdiniz? Bu soru www.poltio.com da soruldu. Şimdiye kadar 16 bin kişi yanıt verdi. Sonuçlar kafa kafaya olsa da İlyas’ı seçenler biraz önde. Kadir İnanır’ın can verdiği delidolu İlyas karakterini seçenlerin oranı yüzde 53. Ahmet Mekin’in mükemmel bir oyunculukla devleştirdiği Cemşit karakterinden yana olanlarsa yüzde 47.

Haberin Devamı

İlyaslar mı  Cemşitler mi

 “Coşkun akan dere, sonbahar rüzgarında ürperen yapraklar. Cama vurup dağılan yağmur damlaları. Bir yürek çarpıntısı.” 

İlyaslar mı  Cemşitler mi

 “Sonunda coşkun dere durulur. Yapraklar kurur, dökülür. Yağmur diner, güneş çıkardı. Sevgi neydi? Sevgi, sahip çıkan; dost, sıcak insan eli, insan emeğiydi. Sevgi iyilikti, sevgi emekti.”  

 Hayatınızdan İlyas ya da Cemşit karakteriyle hayat bulan birileri geçti mi? Kadın ya da erkek fark etmez, herkesin çok aşık olduğu halde kalbini kıran ve kırık kalbini iyiliği ile onaran birileri olmuştur hayatında. İnsan kendine sormadan edemiyor. Hangisi bizi daha mutlu ediyor ve içimizdeki boşluğu tamamlıyor? İlyasları ve Cemşitleri masaya yatırıyoruz.

 CEMŞİTLER

Haberin Devamı

İlyaslar mı  Cemşitler mi

 Kalbinin temizliği yüzüne vurmuş denir ya Cemşitler öyledir işte. Çarpıcı ya da baştan çıkarıcı değil, sakin ve güven veren bir yakışıklılıkları vardır. Buna eşlik eden sakin bir ses tonları vardır. Sadakat vaat ederler. Sizi dinlerler. Korumacıdırlar. Ancak tüm iyi özelliklerin yanında eklemek gerekli ki, sıkıcıdırlar. Heyecan arıyor, sürprizlerle dolu bir hayat istiyorsanız Cemşitler’de aradığınızı bulamazsınız. Sevgilisiyle dolu dolu kavga etmeden ilişkinin tadını alamayanlara göre değillerdir. Drama bağımlıları böyle bir ilişkide yaşlandıklarını hissedebilir.   
 
İLYASLAR

İlyaslar mı  Cemşitler mi

Haberin Devamı

 Yakışıklı, komik, özgüvenli, eğlenceli ama aynı zamanda küstah, kırıcı olabilen İlyaslar… Ateş gibidirler. Seksi, çekici bir fizikleri vardır. Birlikte olduğunuzda sıkılma ihtimaliniz yok. Ya aşktan uçar, ya sizi sürükledikleri güvensizlik krizlerinde boğulursunuz. İlyaslarla birlikte olmak muhteşemdir ama ayrılıkları çok kalp kırıcıdır. Hayatınıza birden girer, fırtına gibi eser ama giderlerse yıkıp giderler. Her şeye rağmen heyecan dolu bir aşka varım diyorsanız, İlyaslar sizin için biçilmiş kaftan. En nihayetinde sonunu düşünen kahraman olamaz demişler.

Peki tüm bunların ışığında şimdi size soruyoruz, kimi seçerdiniz?

 

İlyaslar mı  Cemşitler mi

 

BAKMADAN GEÇME!