Güncelleme Tarihi:
Vücut saatimiz öyle kusursuz işliyor ki, aslında doğru okumayı bilirsek her şeyin bir ‘zamanı’ olduğunu anlayabiliriz. The Wall Street Journal’da yayınlanan bir makale zamanlama konusunda kişiyi doğru yönlendiriyor. Southern California Üniversitesi moleküler ve sayısal biyoloji bölümünden profesör Steve Kay, vücut saatimizi doğru okuyarak diyabet, depresyon, obezite hatta bunama gibi pek çok sorunu da çözebileceğimizi düşünüyor. Kay’e göre vücudun ısısı, çalışma hafızası ve konsantrasyon gibi dinamikler vücudumuzu alarma geçiriyor.
YORGUNLUK YARATICILIĞI TETİKLİYOR
Araştırmadan çıkan ilginç bir sonuç ise, yorgunluğun yaratıcılığı tetiklemesi. Thinking & Reasoning dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, en çok yorgun olduğumuz akşam saatlerinde aklımız oldukça iyi çalışıyor. Michigan’da bulunan Albion College’de 428 öğrenci üzerinde yapılan bir araştırmaya göre ise, zihnimiz problemleri en verimli olarak yorgun olduğumuzda çözüyor. Bu saat da genel olarak öğleden sonra 14.00 civarı.
Cambridge’de bulunan HubSpot’tan sosyal medya analisti Dan Zarrella’ya göre sosyal medya kullanımının da doğru saatleri var.
SOSYAL MEDYANIN DA SAATLERİ VAR
OKUNMASINI İSTEDİĞİNİZ MAİL SAATİ: Eğer önemli bir e-mail atmanız gerekiyorsa bunu sabah 06.00’da atın.
TWITTER’IN NEŞE SAATİ: Sabah 08.00 ve 09.00 arası. Science dergisinde yayınlanan bir makalede 509 milyon tweet üzerinde yapılan bir araştırmaya göre en çok bu saatlerdeki haberler kişiyi neşelendiriyor.
TWITTER’IN DRAM SAATİ: Twitter’daki dram Cornell Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre en çok akşam 22.00-23.00 saatleri arasında başlıyor. Üniversitede Twitter üzerine doktorasını vermiş olan Scott Andrew Golder, bu saatlerde kullanıcıların duygularının tavan yaptığını söylüyor.
EN ÇOK RT SAATİ: Öğlen 15.00 ile 18.00 arası.
FACEBOOK’TA EN ÇOK ‘BEĞENİ’ ALMA SAATİ: 20.00’den sonra. İnsanlar bu saatlerde yemeklerini bitirmiş ve bilgisayar başına geçmiş oluyorlar. Genellikle de gün içindeki stres bu saatlerde azalmış oluyor.