Hayalimizi Ortadoğu’da gerçekleştirdik

Güncelleme Tarihi:

Hayalimizi Ortadoğu’da gerçekleştirdik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 07:28

Ragıb Narin ve Lübnanlı şarkıcı Rima Yussef’in yeni şarkısı “Yok Yok” Universal Music Mena etiketiyle dinleyici ile buluştu. Rima Yussef’in Türkçe söylediği bir bölüme de yer verilen şarkıda, Ragıb Narin de bir bölümü Arapça olarak seslendiriyor. 25 ülkede yayınlanan ve dijital müzik platformlarında ilk 5 günde total 1 milyondan fazla dinlenmeye ulaşan şarkı ile ilgili Ragıb Narin ve Rima Yussef ile konuştuk.

Haberin Devamı

Ortadoğu’da beğenilen bir düete imza attınız. Müzik dünyasındaki isimler Batı’ya açılmaya çalışırken siz yüzünüzü Doğu’ya neden çevirdiniz?

Ragıb Narin: Kariyerimde hep yabancı bir isimle düet yapmak gibi bir isteğim vardı. Yaptığım müziğin sadece ülkemde değil dünyanın farklı coğrafyalarında da daha fazla dinleyici ile buluşmasını istiyordum. Ortadoğu müzikal zevkler açısından Türkiye’de yapılan müzik ile benzerlikler taşıyor. “Yok” şarkısını yazdıktan sonra plak ve menajerlik şirketim Pasion Turca’nın CEO’su Sinan Ufuk Nergis bana “Hayalini bu şarkı ile gerçekleştirmek ister misin?” diye sordu. Ben şarkıyı sadece Türkçe olarak yayınlayacağımızı ve klibini çekeceğimizi düşünürken dünyanın en büyük plak şirketlerinden biriyle şarkının düet versiyonunu yayınlayacağımızı ve Lübnanlı bir şarkıcı ile düet yapacağımı söyledi.

Haberin Devamı

Sonrası o kadar hızlı gelişti ki ben bile sürecin içerisinde olduğum halde projenin hızına yetişmekte zorlandım. Rima ile tanıştık. Şarkıya düet versiyonu için Sleiman Damien tarafından bir düzenleme yapıldı. Dubai’de vokalleri kaydettim.

Rima tarafından şarkıya bir bölüm yazıldı. Şarkıyı iki dilde tekrar seslendirdik. Rima İstanbul’a geldi ve 2 gün süren çekimlerle ortaya iki güzel klip çıktı. Bazen rota sizin için çizilmiş oluyor. Benim uluslararası proje hayalim gerçeğe dönüşmüş oldu.

 Özlem ve sitemi anlatıyoruz

2 hafta arayla iki klip yayınladınız. Klipte sosyal medyadan ve televizyondan tanıdığımız birçok isim yer alıyor. Bütün bu ekibi nasıl ikna ettiniz?

Ragıb Narin: Abim Rami Narin bu projede de desteğini esirgemedi. Klipteki herkes arkadaşım. O yüzden bu kadar sıcak, enerjik ve samimi bir klip ortaya çıktı. Tunahan Akın, uçakta şef aşçı oldu. Sosyal medya fenomeni Kemal Yiğit İnandı (Turkyeet), Senamia, Barış Şahin, Erdem Başyemenici ve Ayşegül Kandaz da bize eşlik eden isimler arasında. Hatta Rima Yussef de ilk klipte şarkı söylemese de oyuncu olarak yer aldı. Birbirini seven ve bir türlü uçakta buluşamayan iki gencin hikayesini anlatıyoruz.

Haberin Devamı

Şarkının hikayesi nedir?

Ragıb Narin: Şarkının Filipinler’den Türkiye’ye uzanan bir hikayesi var. Yurtdışında şarkının giriş melodisini mırıldanmaya başladım. Hayal dünyamda kurduğum bir aşkın hikayesi aslında. Türkiye’de besteyi ve sözleri tamamladım. Şarkının Türkçe sözleri özlemi ve sitemi anlatıyor.

Hayalimizi Ortadoğu’da gerçekleştirdik

Türk oyuncularının hayranıyım

Türkçe aksanın çok başarılı. En sevdiğiniz oyuncular kimler?

Rima Yussef: Türk dizilerini izlemeyi ne kadar çok sevdiğimi her zaman söylüyorum. Yayınlanan her diziyi yakından takip etmeye çalışıyorum.  En sevdiğim erkek oyunculardan biri Engin Akyürek. Kadın oyunculardan Tuba Büyüküstün, Neslihan Atagül ve Beren Saat’i beğenerek izliyorum. Ama eğer bir karakter seçmek isteseydim “Sen Çal Kapımı” dizisindeki Eda Yıldız rolünde olan Hande Erçel olurdu.

Haberin Devamı

“Yok” çok heyecanlardı

Rima için bu yolculuk nasıl başladı? Şarkıyı ilk duyduğunuzda ne hissettiniz?

Rima Yussef: Ragıb Narin’in yazıp bestelediği “Yok”u ilk dinlediğimde heyecanlandım. Zaten hem Türk müziğinin hem de dizilerinin hayranıyım. Projenin bir parçası olma fikri beni çok heyecanlandırdı. Türkçe ve Arapça olarak “Yok Yok” adında başka bir versiyon oluşturmaya karar verdik ve sözlerini yazdım. Özel uluslararası ve keyifli bir proje oldu.

Müzik yolculuğunuz nasıl başladı?

Rima Yussef: Babam klavye ve akordeon müzisyeni. Şarkı söylemeye ve bu yeteneği evde ailemin yanında göstermeye 6 yaşımdayken başladım. Babamın elimden tutup beni müzik okuluna götürdüğünü hatırlıyorum. Genç yaşta büyük sahnelerde performans sergilemek deneyim ve güven kazandırdı.

Haberin Devamı

Kısa sürede arkadaş olduk

Rima Yussef ile şarkıda da kliplerde de bir uyum yakalamışsınız. Birlikte çalışmak nasıldı?

Ragıb Narin: Rima ile tanıştıktan sonra kısa zamanda çok iyi arkadaş olduk. Şarkının ön hazırlık sürecinde hem yeni sözlerin yazımı, hem de şarkının farklı iki dilde seslendirilmesi konusunda birbirimize çok destek olduk hatta Türkçe bölümlerin telaffuzunu birlikte çalıştık. Tüm süreç boyunca pozitif enerjisi ile projeye çok şey kattı. Rima, çok iyi bir sese sahip çok özel bir yorumcu. Onunla birlikte şarkı söylemek çok özel bir tecrübeydi.  

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!