Güncelleme Tarihi:
1- 1600'lü yıllarda Hırvatların Fransızlara tanıttığı bu aksesuar, Kral XIV. Louis'in hoşuna gider ve zamanla rütbe göstergesi olmaya başlar. Gitgide daha kaliteli kumaşlardan üretilerek daha fazla önemli bir hale gelir.
2- Her zaman centilmenliği ve elitliği gösteren bir aksesuarken İngiliz Dükü 8. Edward tarafından 1930'lu yıllarda bir moda haline getirilmiştir. Bu hale gelmesinde dükün kravatını daha bol bağlaması yatar.
3- Türkiye sınırlarında ilk olarak Sultan Abdülmecit tarafından kullanılan kravat, batılılaşma hareketinin de önemli parçalarında biriydi. Türk aydınları tarafından rağbet görmeye başlamasıyla birlikte günümüze kadar ulaşan yaygın kullanımı da başlamış olur.
4- Cumhuriyet döneminde saygı ifadesi olarak tercih edilen kravat, kentlerde ve kasabalarda yaygın olarak giyilmeye başlamıştır. Zamanla moda olmaktan çıkan ve bir zorunluluk haline gelen bu yular, neredeyse ilkokullarda bile kullanılır ve disiplini temsil etmeye başlar.
5- 70'li yıllarda sadece erkeklerin kullandığı bir giyim aksesuarı olmaktan çıkar ve kadınların da tercih ettiği bir moda haline gelir.
6- Kravatınızı doğru kullanmak istiyorsanız, kravat ucu, pantolon kemerinin alt hizasına gelecek şekilde bağlanmalı, rutubetli yerlerde bırakılmamalı. Kesinlikle ütülenmemeli, kravat düğümü çekiştirilerek açılmamalı ve asla astarı görünmemeli.