Garip Sorulara Cevap Arayan 6 Ä°lginç Deney

Güncelleme Tarihi:

Garip Sorulara Cevap Arayan 6 İlginç Deney
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 14:37

Tarihteki bazı deneyler gerçekten çok ilginç. Bu ilginç deneylerin bazıları çok gereksiz, bazıları ise dünyanın şu anda geldiği son noktaya doğru çıkan bir kilometre taşı. Gelin o ilginç deneylere beraber bakalım. Bu deneylerin amaçları neydi? Sonuçları nasıl oldu?

Haberin Devamı

 Gıdıklama deneyi

1933 yılında psikoloji profesörü olan Clarence Leuba, çok ilginç bir sorunun cevabını arıyordu. Araştırdığı şey, gülmenin öğrenilen bir reaksiyon olup olmadığıydı. Yeni doğan oğlunu gıdıklayarak işe başladı ve kimseden gülmemesini istedi. Bu deney 7 ay boyunca devam etti. Ve 7 ayın sonunda çocuk gıdıklandığı zaman gülüyordu. Deneyin sonucunda gülmenin doğuştan gelen ve istemsiz bir şey olduğu anlaşıldı.

Tırnak yeme deneyi

Lawrance Sheean, çok ilginç bir deneye imza attı. Tırnak yiyen bir çocuk grubunun uyudukları odaya her gece giderek, saatlerce "Tırnaklarım çok acı" cümlesini tekrar etti. Bilinçaltlarına kazınan bu cümle ile deneyin sonuçları bir hayli şaşırtıcıydı. Yaz tatilinin sonunda biten deney, çocukların toplam %40'nın tırnak yemeye son vermesiyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Garip Sorulara Cevap Arayan 6 İlginç Deney

Fillerde LSD deneyi

1962 yılında Tusko isimli bir file, bir insana verilebilecek normal dozdan 3 bin kat daha fazla LSD verildi. Tusko saatlerce kendi etrafında döndükten sonra ne yazık ki öldü. Deneyin amacı LSD'nin geçiçi bir şekilde delilik yapıp yapmadığını anlamaktı.

Garip Sorulara Cevap Arayan 6 İlginç Deney

Çift başlı köpek deneyi

Vladimi Demikhov hayvanlar üzerinde yaptığı deneyler ile ünlüydü. Organ nakli üzerine birçok çalışması bulunuyordu. Bir köpek yavrusunun başını ön ayakları da olacak şekilde bir kurt köpeğine nakletti. Köpekler 1 ay sonra öldü. Deneyin amacı yeni bir organın beden tarafından kabul edilip edilmediğini anlamaktı.

Garip Sorulara Cevap Arayan 6 İlginç Deney

Sarı humma deneyi

Stubbins Ffirth canına susamış olmalı! Stubbins sarı hummanın bulaşıcı bir hastalık olmadığını savunuyordu. Bu düşünce onda o kadar güçlüydü ki sarı humma hastalığına yakalanan bir kişinin kusmuğunu kendi yarasına sürdü, gözlerine sürdü ve sonunda içti. Sonuçlar şaşırtıcıydı, hastalık bulaşmadı. Ve büyük bir işe imza atmış oldu.

Haberin Devamı

Garip Sorulara Cevap Arayan 6 İlginç Deney

Stanford Hapishanesi deneyi

Stanford Hapishanesi deneyi sosyal roller üzerine bir deneydi. Bir grup gardiyan ve mahkum sahte bir hastaneye yerleştirilerek ikiye ayrıldılar. Geçen zaman sonrasında iki taraf da durumları çok fazla içselleştirmeye başladı. Deney istenmeyen noktalara doğru gittiği için deneye son verildi.

Â

Garip Sorulara Cevap Arayan 6 İlginç Deney

 

 

 

 

 

Hamilelikte 22. Hafta - 2 Kere Anne

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!