Farmville'di gerçek oldu: Bağa gel bostana gel

Güncelleme Tarihi:

Farmvilledi gerçek oldu: Bağa gel bostana gel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 14:28

Havalar sıcak, zemin toprakta oynamak için çok uygun. E kış da bitti… Şimdi kıştan kalan hamlıkla birlikte biriken stresten de kurtulma vakti. Peki nasıl? Size hem tatil yapıp dinlenebileceğiniz, çiftlik işlerine yardımcı olarak toprakla, kuzularla, tavuklarla haşır neşir olabileceğiniz, akşam oldu mu tatlı sızılarla kendinizi uykuya teslim edebileceğiniz bir önerimiz var. Kendinizi bir ‘TaTuTa’ (Tarım, Turizm, Takas) çiftliğine atın. Hem çiftlik nedir, işler nasıl yürür öğrenerek kırsal yaşama hazırlanın hem de ücret ödemeden huzur dolu, doğa dostu bir tatil yapın. Biz sizin için Türkiye’nin farklı yerlerinden gönüllü desteğe ihtiyaç duyan altı çiftliği seçtik. Dilerseniz tatuta.org adresine girip gönlünüze göre seçeneklerinizi çoğaltabilirsiniz. Yapmanız gereken, sadece bir form doldurmak. İşte bizim önerilerimiz...

Haberin Devamı

ALİ KIŞLAK ORMAN ÇİFTLİĞİ / MUĞLA, FETHİYE

Farmvilledi gerçek oldu: Bağa gel bostana gel


* Günde ortalama 5 saat çalışılıyor. Sigara içenler kabul edilmiyor. İş dışında Saklıkent Şelalesi’nde serinlemek, Saklıkent Kanyon, Kayaköy, Tlos Antik Kenti, Ölüdeniz plajları gezip görebileceğiniz ve nimetlerinden yararlanabileceğiniz yerler.
* Gönüllü işleri (Nisan-Mayıs): Sebze/bostan işleri, hayvan bakımı (tavuk, koyun, keçi), ormanda yumurta toplama, sulama.

EFLATUN EL BADEMİ ÇİFTLİĞİ/ ANTALYA, KAŞ 

Farmvilledi gerçek oldu: Bağa gel bostana gel



* Gönüllüler, bahçe ve ev işleri dahil kampın bütün işlerine yardımcı oluyor. Çalışma saatleri dışında yoga, kültür yürüyüşleri, sanatsal atölye çalışmaları ve deniz aktiviteleri serbest.
* Gönüllü işleri (Nisan-Mayıs): Kekik, adaçayı hasadı ve paketleme, kışlık sebze hasadı, çapalama, ot yolma, sebze ekimi, kışlık sebzelerden tohum alınması.

Haberin Devamı

FİLİZ-GÜRCAN DURMAZBİLEK ÇİFTLİĞİ/ BALIKESİR, AVŞA

Farmvilledi gerçek oldu: Bağa gel bostana gel



* Çiftliğin sahibi Gürcan Bey gönüllülere iş dışında sörf öğretebileceğini söylüyor.
* Gönüllü işleri (Nisan-Mayıs): Çapalama, ağaç boyama, zeytin budama, dal toplama, fide ekimi, tavuk, keçi bakımı gönüllülerden katkı vermeleri beklenen işler.

FATMA GÜLBİN ÇİFTLİĞİ / ARTVİN, MACAHEL

Farmvilledi gerçek oldu: Bağa gel bostana gel



* Dört gönüllü kabul ediyor. Ev sahibi, 15 günden az kalacak gönüllüleri kesinlikle kabul etmiyor çünkü ortama ve işlere alışmanın zaman aldığını söylüyor.
* Gönüllü işleri (Nisan-Mayıs): Bahçe işleri, ev işleri, bakım-onarım, hayvan bakımı (inek) gönüllülerden beklenen işler.

Haberin Devamı

LATİF YALÇINER ÇİFTLİĞİ/ ERZİNCAN, KEMALİYE

Farmvilledi gerçek oldu: Bağa gel bostana gel


* Ev sahibi üç ayrı noktadaki evinde TaTuTa misafirlerini ağırlıyor. İki aile ve 10’dan fazla gönüllü kabul edebiliyor.  
* Gönüllü işleri (Nisan-Mayıs): Yaklaşık 100 farklı bitki toplanıp kurutularak ‘zetirin’ adındaki baharat yapılıyor. Bu sıralar budama, aşılama, yabancı ot yolma, sulama, dut toplama, kurutma, pestil ve pekmez yapımı ile kuzu, keçi, tavuk bakımı revaçta.

ORMANEVİ / ÇANAKKALE, BİGA 

Farmvilledi gerçek oldu: Bağa gel bostana gel



* 4 arkadaş tarafından, ekoköye evrilmek amacıyla kuruldu. Kolektif ‘kafa dengi’, çalışkan, açık fikirli herkese kapıları açık...
* Gönüllü işleri (Nisan-Mayıs): Ziraattan ev yapımına, marangozluktan hayvancılığa, birçok alanda gönüllü desteğine ihtiyaçları var. Özellikle bugünlerde fide yapımı, tarla işleri, hayvan bakımı, yapım-inşaat gibi konularda yapılacak işler var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!