En ünlü fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

En ünlü fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 10:45

Fotoğrafın ortaya çıkmasıyla tarihin akışı çok net bir biçimde değişmiştir. Neredeyse görmediğimiz hiçbir şey kalmadı diye düşünüyoruz ve bazı fotoğraflar zihinlerimizde her zaman yer ediyor. Çekildikleri zaman ve önemlerinden dolayı popüler olan bu fotoğraflardan bazılarını hatırlayalım istedik.

Haberin Devamı

 1-Afgan Kızı

 1984 yılında Pakistan sınırındaki mülteci kampında Steve McCurry tarafından çekilen bu fotoğraftaki mülteci kız Şarbat Gula savaşı, çaresizliği ve insanın yaşam gücünü yeşil gözleriyle bize anlatıyor.

En ünlü fotoğraflar

 2-Gıda Kampına Sürünerek Giden Çocuk

 1994 yılında Güney Afrika'da süren kıtlık sırasında 1 km. uzaktaki gıda kampına sürünerek gitmeye çalışan çocuğu ve onun peşinden gelen akbabayı fotoğraflayarak durumun en net halini çeken fotoğrafçı Kevin Carter, bu fotoğrafı çektikten kısa bir süre sonra hayatına son verdi.

En ünlü fotoğraflar

Haberin Devamı

 3-Su Çeşmeleri

 1950 yılında Amerika'daki ırkçılığın ulaştığı boyutu bize gösteren bu fotoğrafı Elliot Erwitt çekmiştir.

En ünlü fotoğraflar

 4-Monk

 1963 yılında baskıcı rejimi protesto etmek için kendini yakarak öldüren rahibin Malcolm Brown tarafından çekilen bu fotoğrafı belki de hafızalarımızdan hiç bir zaman çıkmayacak.

En ünlü fotoğraflar

 5-Ekran Görüntüsü

 2000 yılında Charles O'Rear tarafından çekilen bu fotoğrafı görmeyenimiz kalmamıştır. uzun süre Windows XP'nin ekran görüntüsü olarak kullanılan fotoğrafın gerçek olduğunu biliyor muydunuz?

En ünlü fotoğraflar

 6-Tank ve adam

 1989 yılında Çin'in Tiananmen Meydanı'ndaki olaylara müdahale etmek için gelen tankların önünde tek başına duran bu gencin kimliği halen gizliliğini koruyor.

En ünlü fotoğraflar

Haberin Devamı

 7-Atom Bombası

 6 Ağustos 1945 yılında Hiroşima'da çekilen bu fotoğraf insanlığın en acımasız ve ölümcül halini yansıtıyor. Bu fotoğraf çekildiği saniyelerde 80bin kişi çoktan ölmüştü bile ve ilerleyen yıllarda bu bomba yüzünden milyonlarca yaşam daha etkilenecekti.

En ünlü fotoğraflar

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!