Çetin Alp kimdir, ne zaman öldü? Usta sanatçı Çetin Alp hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Çetin Alp kimdir, ne zaman öldü Usta sanatçı Çetin Alp hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 17:19

Usta müzisyen Çetin Alp'in oğlu Ahmet Alp, Zuhal Topal'la Yemekteyiz programına konuk oldu. Babası Çetin Alp'ten de bahseden Ahmet Alp hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Çetin Alp kimdir, ne zaman öldü? İşte Çetin Alp hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Hafta içi her gün yayınlanan gündüz kuşağı programlarından Zuhal Topla'la Yemekteyiz programına katılan yarışmacılardan biri de Çetin Alp'in oğlu Ahmet Alp oldu. Babası hakkında duygusal söyler söyleyen Ahmet Alp, babasının kariyerinden ve şarkılarından da bahsetti. Peki, usta opera sanatçısı Çetin Alp kimdir, ne zaman öldü? İşte, Çetin Alp hakkında bilgiler...

ÇETİN ALP KİMDİR?

Çetin Alp, 1947 yılında Malatya'da doğmuştur. 3 evlilik yaşayan Alp, ilk evliliğini Ergül Kuğuoğlu ile yaptı. Bu evliliğinden Fulya (d.1970) ve Filiz adında iki kızı ve Ahmet (d.1976) adında bir oğlu oldu. 2. evliliğini Şermin Küçükaslan ile yapan Alp, 19 Kasım 1982’de boşandılar. 3. ve son evliliğini seksenlerde Suna Yıldızoğlu ile yapan Alp, 9 yıl sonra boşandı. Uzun zamandır kalp sorunu yaşayan sanatçı, ölümünden birkaç yıl önce anjiyo olmuş ve kalp damarına stent takılmıştı, sanatçının tek böbreğinin olmaması nedeniyle ilaçla tedavisi de yavaş ilerliyordu. 2004 yılında kalp krizi geçirerek öldü.

Haberin Devamı

ÇETİN ALP KARİYERİ

Kariyerine 1970'lerdeki Altın Ses yarışmasındaki birincilikle atılır. Bu yıllarda Sezen Cumhur Önal'ın sözlerini yazdığı bir Yunanca şarkıyı 45'lik olarak yayındı.  Sanatçıya, bu 45'lik Altın plak kazandırdı. Ardından yine çok tutan 45'liği Son Defa Görsem'i yaptı.

Yurdaer Doğulu ve Zekai Apaydın orkestralarıyla birlikte çalışmalar yaptı, Eurovizyon ardından Los Angeles'taki 'Dünya Şarkıcı Yarışması'nda üçüncülük elde etti. Ayrıca 1990'da Bulgaristan'da düzenlenen 'Altın Orfe' yarışmasında birinci oldu. İngiliz asıllı eski eşi Suna Yıldızoğlu ile dokuz yıl birlikte kariyerine devam etti, birçok 45'lik yayımlamasına karşın tek bir stüdyo albümü çıkaramadı. 1983 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Kısa Dalga Vokal Grubu ile birlikte "Opera" adlı şarkıyla temsil etmiştir.  

Los Angeles ve Altın Orfe Müzik Festivalleri'nde de yarışmıştır. Güçlü bariton sesi, müzik bilgisi ve "Çek Çek" adlı 1970'lerin sonundaki hit şarkısıyla da hatırlanmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!