Adrenalin tutkunlarına nefes kesen 5 ekstrem spor

Güncelleme Tarihi:

Adrenalin tutkunlarına nefes kesen 5 ekstrem spor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 11:59

Doğaya karşı mücadelede sınır tanımayan ekstrem sporlar son yıllarda çok popüler. İş en çok dikkat çekenleri...

Haberin Devamı

Belirli alanlara sıkışmadan yapılan ve sıklıkla doğaya karşı mücadeleyi içeren ekstrem sporlar, son dönemlerde oldukça popüler. Klasik sporların aksine ekstrem sporlarda sınırlar yok! Sınır, sporcunun kendisi. Adrenalin, hız, heyecan ve risk... Hatta bunlardan daha fazlası her ekstrem sporun doğasında fazla fazla var.

Adrenalin tutkunlarına nefes kesen 5 ekstrem spor

1. BUZ TIRMANIŞI (ICE CLİMBİNG)

Dağcılığın şekil değiştirmiş hali buz tırmanışı. Binlerce metre yükseklikteki karlı dağlarda, donmuş şelalelerde gerçekleştiriliyor. Keskin sarkıtların etrafını çevrelediği buzul uçurumlarındaki zorlu tırmanışı tamamlamak için hayli dayanıklı olmak ve doğru ekipmanları kullanmak çok önemli.

Haberin Devamı

Adrenalin tutkunlarına nefes kesen 5 ekstrem spor

2. KANYONİNG (CANYONİNG)

Yürüme, tırmanma, yüzme... Kanyoning tek bir spor gibi gözükse de içerisinde birçok farklı sporu barındırıyor. Sadece hangi kanyonda bu sporun gerçekleştirileceğine karar vermek yeterli. Gerisi tamamen doğaçlama. Yüksek miktarda heyecan içeren kanyoning, çok yönlü olması dolayısıyla son zamanlarda en sık tercih edilen ekstrem sporlardan birisi haline geldi. Bu nedenle popüler olması ile birlikte yeraltında var olan kanyonlarda da kanyoning yapmak mümkün hale geldi. Tabii ki ekipman çok önemli!

3. YELKEN (SAİLİNG)

Yelken, doğaya karşı verilen mücadeleler içeren ekstrem sporlar arasında en sık tercih edilenlerden. Yelken dendiğinde kolay gibi gözükse de aslında rüzgara, akıntıya ve dalgaya karşı verilen bir ayakta kalma savaşı bu spor. Sabır isteyen bu sporu yapmak isteyenlerin, ciddi anlamda ıslanmayı göze alması gerekiyor!

Adrenalin tutkunlarına nefes kesen 5 ekstrem spor

4. PARAŞÜTLE ATLAMA (SKYDİVİNG)

Ekstrem sporlar içerisinde en eskilerden olan paraşütle atlama aynı zamanda en sık tercih edilenlerden birisi. Grup halinde ya da bireysel olarak yaklaşık 4 bin metre yükseklikten boşluğa kendini bırakmakla başlıyor. Saatte yaklaşık 240 kilometrelik bir hız ile kontrollü bir şekilde aşağı düşüşü içeriyor. Paraşüt kullanmayı iyi bilmek hayati önem taşıyor.

Haberin Devamı

Adrenalin tutkunlarına nefes kesen 5 ekstrem spor

5. HELİKOPTERLİ DAĞ BİSİKLETÇİLİĞİ (HELİBİKİNG)

Dağ bisikletçiliğinin en yeni hali helibiking, dağ bisikletçiliğine kıyasla çok daha heyecanlı, çok daha maceralı. Helikopter yardımı ile bisikletle birlikte bir dağın başına bırakıldığınızı ve oradan varış noktasına kadar dilediğiniz rotada yolculuk yaptığınızı hayal edin. Tam bir bilinmeze yolculuk olan helibiking, özellikle bisiklet tutkunları arasında çok popüler.

BAKMADAN GEÇME!