Güncelleme Tarihi:
Kokulu silginin kokusunu biraz hatırlamaya çalışın bakalım, burnunuza o tatlı koku geliyor değil mi? Üzerindeki arının tatlılığı mı yoksa kokusunun mükemmeliği mi daha çok hatırlanmaya değer bilmiyoruz ama hepimiz bu silgileri çok iyi hatırlıyoruz.
SAYMA ÇUBUĞU, FASULYELER VE ABAKÜS
Sayı saymaya başlamak en az okuma öğrenmek kadar zordu bizim için. O dönemde sayıları öğrenmenin ve toplama çıkarma yapmanın bir numaralı kuralı ise çubuk, fasulye ve abaküs edinmekti. Sarı çubukları bir yana sayar, mavi çubukları bir yana çeker, sonra da bunları birbirine ekleyerek toplama yapmayı öğrenirdik.
TEBEŞİR
Tebeşir bir öğretmenin hem öğretmek için hem de yaramaz öğrencileri alnının ortasından mıhlamak için kullandığı en önemli silahtı. Renkli tebeşirle başlık atılır beyaz tebeşirle ise konular altına yazılırdı. Tahtayı silmek için seçilmek ise büyük bir gururdu hepimiz için.
İŞ EĞİTİMİ ALÇI KALIPLARI
İş eğitimi dersleri el yeteneklerimizi geliştiren ve öğrenciler olarak eğlenceli olduğunu düşündüğümüz yegane zamanlardı. Bu derste makrumeden, elektrik devresine birçok şeyi yapmayı öğrenirdik. En unutulmayanı ise alçı kalıbıyla yapıp sonrasında boyadığımız alçı kalıplardı.
Ah o Cin Ali! Kaç öğrencinin okumak için kekemeleyen ve durmadan yutkunan yüzüne şahit oldu. Yeri geldi pikniğe gitti, yeri geldi tatile çıktı. Ne yaptı etti bütün çocuklara bir şekilde okumayı öğretti.
İlk okulun en değerli defterleri bu fiş defterleriydi. Fişlerin öğretmenler tarafından dağıtılmasını heyecanlar bekler, daha sonra parçalara kesilmesini büyük bir keyifle yapardık. İş okumaya gelince işin eğlencesi biraz kaçardı ama olsun.
MONAMÄ° PASTEL KALEMLERÄ°
Monami pastel kalemleri her çocuğun rüyasıydı. Ona sahip olan çocukların zengin olduğunu düşünür ve bir gün mutlaka o janjanlı kutuyu satın alacağımızı düşünürdük.
Â
Bu hafta Sinefil'de Her Şey Mümkün!