Hayat kurtaran tesadüf

Güncelleme Tarihi:

Hayat kurtaran tesadüf
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 13:27

GAZİANTEP’te böbrek yetmezliği nedeniyle 7 yıldır diyaliz tedavisi gören 23 yaşındaki Halil Demir ve diyaliz merkezinde tanışarak evlenen aynı yaştaki eşi Hüsniye Demir, çifte nakil sevinci yaşıyor.

Eşini böbrek nakli için Ankara’ya götüren Halil Demir, Gaziantep’e dönmek üzere geldiği otogarda, ‘Size uygun böbrek bulundu, 2 saat içinde hastaneye gelirseniz ameliyata yetişeceksiniz’ telefonuyla hayata yeniden döndü.

Gaziantep’te tedavi gördükleri diyaliz merkezinde 2 yıl önce tanışarak evlenen Halil Demir ile Hüsniye Demir çiftinin kaderleri gibi hayata dönüş hikayeleri de ilginç oldu. Hüsniye Demir, 2 ay önce annesi Gülistan Mal’ın böbreğinin kendisine nakli için Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvuruda bulundu. Böbrek nakli uygun bulununca Gülistan Mal’ın bir böbreği, 24 Haziran’da kızı Demir’e nakledildi. Eşinin geçirdiği ameliyat ve tedavisi sırasında Halil Demir’de sürekli Ankara’da bulundu. Bu sırada da aynı hastaneye organ nakli için müracat etti.

HABERİ OTOGARDA ALDI

Halil Demir, 3 Temmuz’da taburcu olan eşini Ankara’dan Gaziantep’e getirmek için aynı gün saat 21.00’de kalkacak olan otobüse bilet aldı. Halil Demir’in hayatı otogarda beklediği sırada gelen telefonla bir anda değişti. Hacettepe Üniversite Tıp Fakültesi Organ Nakli Servisi’nden telefonla gelen “Size uygun böbrek bulundu, 2 saat içinde hastaneye gelirseniz ameliyata yetişeceksiniz” haberi üzerine Halil Demir hemen hastaneye koştu. 2 saat içinde ameliyata alınan Halil Demir’e, aynı gün Zonguldak’ta yaşanan trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki Hasan Tüten’den alınan böbrek nakledildi.

7 YIL DİAYALİZE BAĞLI YAŞADIK

Sağlıklı bir operasyon geçiren Halil Demir de eşinin ardından Gaziantep’e döndü. Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Demir, hem eşinin hem de kendisinin yıllardır böbrek yetmezliği ile mücadele ettiğini söyledi. Halil Demir, “Eşimin annesi, kızının diyalizde daha fazla acı çekmemesi için bir böbreğini verdi. Eşim Ankara’da ameliyat oldu. Eşim ile birlikte Ankara’da bulunduğum için ben de böbrek nakli için başvuru yaparak sıra aldım. Ameliyat sonrası eşim ile birlikte Gaziantep’e dönmek üzere otogarda bulunurken mucize bir telefon geldi.

Zonguldak’ta trafik kazasında yaşamını yitiren Hasan Tüten’in böbreği bana uyuyordu. Hemen hastaneye gelmemi istediler. Belki 2 saat geç kalınsa ya da otobüse binmiş olsaydım böbreğe kavuşamazdım. Saat 24.00’de ameliyata alındım ve böbrek naklim gerçekleştirildi” dedi. Herkesin organ bağışı yapması için çağrıda bulunan Halil Demir, artık diyalizden kurtulduğunu ve böbrek hastası olduğu için rahatlıkla içemediği suyu artık doya doya içebildiğini, 2 aylık tedavi sürecinin ardından da çalışmak istediğini anlattı. Hüsniye Demir ise kendisi gibi hasta olan kişilerin hayattan umutlarını kesmemelerini istedi. Eşi ve kendisinin mucizevi bir şekilde hayata tekrar döndüklerini hatırlatan Hüsniye Demir, “Eşim ve ben artık doya doya su içebileceğiz. İnsanların organ bağışı yapmalarını istiyoruz. Organ bağışı ile eşim ve ben hayata döndüğümüz için çok mutluyuz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!