Has'ın 25 sayfalık vasiteyi

Güncelleme Tarihi:

Hasın 25 sayfalık vasiteyi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2007 00:00

Geçirdiği kalp krizi sonucu 86 yaşında hayatını kaybeden hayırsever işadamı Kadir Has’ın terekesi mahkeme huzurunda açıldı.

Kadir Has’ın hayattayken hazırladığı vasiyetnameye göre, mal varlığının yarısını 2004 yılında Kadir Has Vakfı’na bıraktığı, geri kalanını eşi Rezan Has ile torunları ve çocukları arasında paylaştırdı. Merhum işadamı Kadir Has’ın vasiyetnamesinin açıklanması için açılan tereke davası, önceki gün Sarıyer 1’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Kadir Has’ın çocukları Mustafa Can Hasoğlu, Nuri Hasoğlu ve Zekiye Hasoğlu katıldı. Kadir Has’ın eşi Rezan Hasoğlu ile diğer varislerini Avukat Sami Dinç temsil etti.

İTİRAZ EDEN OLMADI:
Duruşmada várislerin talebi doğrultusunda Kadir Has’ın 6 Aralık 2005 tarihinde Beşiktaş 9’uncu Noterliği’nde hazırladığı 25 sayfalık vasiyetname açıklandı. Kadir Has’ın váris olarak atadığı eşi Fatma Rezan Hasoğlu (81), oğlu Mustafa Can Hasoğlu (53), Zekiye Hasoğlu (47), Nuri Hasoğlu (35) ve torunları Rezan Hasoğlu (26) ve Nüket Aleyna Hasoğlu (17)’nun herhangi bir itirazda bulunmayarak haklarını kabul ettikleri belirtildi. Kadir Has’ın vasiyetnamesine göre ölümüne kadar ikamet ettiği Sarıyer’deki Büyükdere Alsit Villaları’nda bulunan evini oğlu Mustafa Can Hasoğlu’na, Küçükyalı’daki köşkü ise Mustafa Can Hasoğlu’ndan olan torunu Kadir Hasoğlu’na bıraktığı açıklandı. Mahkeme tarafından kasaya konulan vasiyetnamede, Kadir Has’ın ayrıca Kadir Has Vakfı’nın Türk eğitimine katkı sağlamaya ve başarılı öğrencilere destek olmak amacıyla burs vermeye devam etmesini, açtığı 30 ilköğretim okulunun ise bakım ve onarımının yine vakıf tarafından sürekli olarak sağlanmasını istediği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!