Harekete geç hikayeni gönder

Güncelleme Tarihi:

Harekete geç hikayeni gönder
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2010 15:10

Kadınların dikkatini meme kanserinde erken tanı ve teşhise çekmek için bir kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında hastalığı yaşamış kadınlardan hikayelerini göndermeleri isteniyor. Kampanyanın yüzü Sinema Sanatçısı Selda Alkor da birinci seçilecek hikayenin bir sinema projesi olabileceği sinyalini verdi.

Haberin Devamı

cigdemisler@hurriyet.com.tr

Meme kanseri en sık görülen fakat en iyi tedavi edilebilen hastalık. Her 8 kadından 1'inin bu hastalıkla yüzleştiği düşünüldüğünde erken tanının son derece önemli olduğu ortaya çıkıyor. Kadınların dikkatini bu konuya çekerek erken tanı ve teşhis için yönlendirmek, tanı almış hastaları da tedavileri konusunda cesaretlendirmek amacıyla bir kampanya başlatıldı.

"Harekete geç hikayeni gönder" adını taşıyan ve Europa Donna Türkiye (Türkiye Meme Hastalıkları Koalisyon Derneği), TC Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu ve Novartis Onkoloji tarafından başlatılan kampanyanın yüzü ise Sinema Sanatçısı Selda Alkor oldu.

Kampanyayla ilgili bilgi vermek için düzenlenen basın toplantısında konuşan Euro Donna Türkiye Başkanı Violet Aroyo, amaçlarının yaşanmış hikayelerden yola çıkarak bu hastalığı yaşayanlara ve yakınlarına umut aşılamak ve toplumu meme kanseri hakkında bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Aroyo, "Umarım bu kampanyada yaşanmış gerçek hikayeler, yaşanacak olanlara umut olur ve yol gösterir" dedi.

Haberin Devamı
Çiğdem İŞLER yazıyor
hurriyet.com.tr

Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, meme taramalarının ücretsiz yapılmasını sağlayacak projeler hakkında bilgi verdi. Bahçeşehirde 10 yıl süreyle başlatılan projenin de 2. yılına girdiğini, 3 bin 500 kadının evinden davet edilerek muayene edildiğini belirten Özmen, böylece erken meme kanseri teşhisinin konulmasına imkan doğduğunu söyledi.

"Harekete geç hikayeni gönder" projesinin de konuya dikkat çekmesi açısından başarılı olacağına inandığını belirten Özmen, "Kampanyanın hedefine ulaşacağına inanıyorum. Bu projeyi ve diğer projeleri destekleyen başta Novartis Türkiye Onkoloji olmak üzere tüm firmalara, kuruluşlara, yapılara teşekkür ediyorum. Hedefimiz Batı standartlarında bir Türkiye Meme kanseri taraması, farkındalığın oluşması." dedi. 

10 hikaye seçilecek

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Rasyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Nuran Beşe de kampanyada kendilerine zor bir görev düştüğünü belirterek "Birbirinden değerli hikayeler bize gelecek. Bizim için çok zor bir görev. Çünkü herkesin hikayesi kendine göre en değerlisi. En güzel hikayeleri seçmeye çalışacağız." dedi.

Sanatçı Selda Alkor da, Türk halkının drama çok sevdiğinin altını çizdi ve "Birinci olan hikayeyi, sahibiyle birlikte bir sinema projesinde değerlendirme şansımız da olabilir." dedi.

Haberin Devamı

Seçici kurul tarafından seçilen ilk 10 hikaye yazarlarına Europa Donna tarafından çeşitli ödüller verilecek. Birinci seçilecek hikayenin yazarı İstanbul'da Selda Alkor ve Violet Aroyo ile birlikte akşam yemeği yiyecek. Birinci, ikinci ve üçüncü hikayelerin sahiplerine birer yürüyüş bandı hediye edilecek. 7 kisiye de bir Sağlık dergisinin aboneligi verilecek.

www.hikayenigonder.com adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!