Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2002 02:03
Tariş Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde kuru incirin sağlıklı beslenmedeki önemine dikkat çekildi ve şu bilgilere yer verildi.
PROTEİN DEPOSU
Kolay sindirilebilen fruktoz ve glikoz içeriyor. Protein miktarı birçok kuru meyvenin iki katından daha fazla.
MİNERAL ZENGİNİ
Kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum ve kükürt bakımından birinci, enerji, pantotenik asit, riboflavin, tiamin ve piridoksin bakımından ikinci. Süte oranla daha çok kalsiyum içeriyor.
TOKSİKLERİ ATAR
Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterolün düşürülmesi, şeker hastalarında kan şekerinin hızlı yükselmesinin önlenmesi gibi yararlar sağlıyor.
KANSIZLIĞA ÇOK İYİ
Mineral madde, özellikle demir içeriğinin fazla olması nedeni ile beslenmede önemli bir yere sahip. Özellikle hamileler ve küçük çocuklarda ortaya çıkan mineral madde ve vitamin eksikliğinin neden olduğu hastalıklar ve kansızlığa iyi geliyor. Demirin vücutça emilimini kolaylaştırıyor.
LİF ORANI YÜKSEK
Ham lif oranının yüksek olması, boğaz ve bağırsak hastalıklarında yumuşatıcı olarak kullanılmasına, sütten daha fazla kalsiyum içermesi de, kemik hastalarında gelişim bozukluklarına tavsiye edilmesine neden oluyor.
KANSERE ETKİLİ
Anti-kanserojenik etkisi üzerinde de çalışmalar bulunuyor. Japonya'da yapılan bir araştırmada deri altında tümör geliştirilmiş farelere enjekte edilen incir distilatının, tümörleri 11 günde yüzde 39 oranında küçülttüğü tespit edildi.