Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2004 00:00
Üç ölçü su, üç ölçü bal ve nişasta iyice karıştırılarak tencereye konur ve karıştırılmasına ateşin üzerinde devam edilir. Bu arada kaşıkla yağ iláve edilir. Damağa yapışmayacak dereceye geldiği zaman, pişmiş demektir. Arzu edilirse, içine badem iláve edilir ve bir bezin içine yayarak yağı akıtılır. Sonra, üzerine toz şeker döşenmiş bir tepsiye yayılır ve şekerle beraber yeniden yoğrulur ve tekrardan yayılır. İyice soğuduğu zaman yeniden şekerle yoğrulur ve küçük parçalar halinde kopartılır, parçalara hurma şekli verilir. Tabağa dizilerek tamamen soğuduktan sonra yenir (Ali Eşref Dede’nin ‘
Yemek Risalesi’nden).Â
button