Hákan helvası

Güncelleme Tarihi:

Hákan helvası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2004 00:00

Üç ölçü su, üç ölçü bal ve niÅŸasta iyice karıştırılarak tencereye konur ve karıştırılmasına ateÅŸin üzerinde devam edilir. Bu arada kaşıkla yaÄŸ iláve edilir. DamaÄŸa yapışmayacak dereceye geldiÄŸi zaman, piÅŸmiÅŸ demektir. Arzu edilirse, içine badem iláve edilir ve bir bezin içine yayarak yağı akıtılır. Sonra, üzerine toz ÅŸeker döşenmiÅŸ bir tepsiye yayılır ve ÅŸekerle beraber yeniden yoÄŸrulur ve tekrardan yayılır. Ä°yice soÄŸuduÄŸu zaman yeniden ÅŸekerle yoÄŸrulur ve küçük parçalar halinde kopartılır, parçalara hurma ÅŸekli verilir. TabaÄŸa dizilerek tamamen soÄŸuduktan sonra yenir (Ali EÅŸref Dede’nin ‘Yemek Risalesi’nden).Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!