Güncelleme Tarihi:
Pirinç ve etin uyumuyla oldukça lezzetli bir yemek olan buhara pilavının yapılışı vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Peki, buhara pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi.
Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
2.5 su bardağı et suyu
250 gr. kuşbaşı koyun eti(but tarafından)
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 orta boy havuç
1/2 kahve fincanı badem
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, süzün. Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklan çıkartın.
Tencereye etleri koyup üzerine üç parmak geçecek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin. Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Tencereye yağ koyup küp doğranmış soğanlar soteleyin. Bademleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin. Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın.
Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak et-suyu (2.5 bardak) eklenerek, suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapın.