Güneşsiz bronzlaştırıcılar bu yaz tavan yaptı

Güncelleme Tarihi:

Güneşsiz bronzlaştırıcılar bu yaz tavan yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2005 00:06

Güneş, son yıllarda vurgulanan zararlı etkileri nedeniyle tatilcileri düşündürüyor. Bir de tatile çıkma fırsatı olmayanlar, güneşte yatmaktan hoşlanmayanlar ve cildi hassas olanlar var. Ama kimse de yazın beyaz, soluk bir renkle ortada dolaşmak istemiyor. Birkaç yıl önce bu çelişkiyi çözmek için ‘kendiliğinden bronzlaştırıcı’ ürünler çıktı.

Her yıl iyileştirildi, geliştirildi. Bu yıl bronzlaştırıcı ürünler pik noktasına ulaşmış durumda. Birkaç saat içinde günlerce güneşte kalmış gibi bir görüntüye sahip olmak isteyenlerin seçeneği çok. Losyon ve kremlerin yanı sıra spreyler, köpükler ve jeller çıktı. Lekeli görüntü, turuncu renk, giysi boyanması gibi dertler de pek yok artık. Yüz siler gibi sürülen mendil bronzlaştırıcılar bile var.

Hızla altınsı bir bronz rengi

Güneşsiz bronzlaşma ürününü ilk kez 5 yıl önce çıkaran Dior, her yıl ürünlerini yeniledi. Bu sene de formülü geliştirdiler. Dior Bronze serisi, bir saatten kısa bir sürede altın rengine çalan bir bronzluk sağlıyor. Üründe coleus adında Hindistan kökenli bir bitki ekstresi kullanılıyor. Hücre yenileme işlevi olan AHA ile zenginleştirilmiş bir içeriği var. Dior Bronze Autobronzant, jel, krem ve yağ kıvamında çeşitleriyle satılıyor. Seride, bronz bir makyaj sağlayan Dior Bronze Güneş Pudrası, ayrıca bronzluğun kalıcılığını artırmak için vücut ve yüz ürünleri de bulunuyor.

Islak mendil şeklinde bronzlaştırıcı

Ceviz yağından üretilen SpraySun bronzlaştırıcı mendiller iki üç saat içinde bronzluk sağlıyor. Islak mendile benzeyen bu ürün yüz ve dekolte dışında istenirse kol ve bacaklara da uygulanabiliyor. Etkisi 5-7 gün sürüyor. Eczane ve güzellik salonlarında bulunan bronzlaştırıcı mendillerin fiyatı ise 5 YTL.

Parfümlü sprey bronzlaştırıcı

SpraySun bronzlaştırıcı sprey, püskürterek istenilen miktarı vücuda eşit şekilde uyguluyor. Leke bırakmıyor, tüm beden ve yüze uygulanabiliyor. Spreyin içindeki antioksidan aloe barbadensis adlı madde, hasarlı ciltlere iyi geliyor. Spreyin aşağı doğru eğik ve bölgeden 40 cm uzaktan dairesel hareketlerle püskürtülmesi gerekiyor. Tüm vücuda uygulanırken ayaklardan başlamak ve yukarıya doğru çıkmak en doğrusu. Kısa aralıklarla basılması gerekiyor, elle yaymak doğru değil. Bölgenin hızla kuruması için fön makinesi de tutulabiliyor. Spreyleri eczane ve güzellik salonlarında 67 YTL.

Köpüklü bronzlaştırıcı

Clinique Tinted Self Tanner Mousse, kremsi renkli köpükle cilde bronzluk kazandırıyor. Renkli köpük cilde uygulandığı an bir ışıltı veriyor. Gliserinle suyun ciltte tutulmasını sağlayan ürün, siyah ceviz ekstresi sayesinde de cildi rahatlatıyor ve yapışkanlık hissi yaratmıyor. Vücuda elle yayarak kullanılıyor, iz bırakmıyor. İçinde E vitamini var. 49.50 YTL.

Bronzluğu pekiştiren bronzlaştırıcı jel

Oriflame’in jel bronzlaştırıcısı, var olan bronzluğu uzun süre korumak için kullanılabileceği gibi açık tenlilere de bronzluk sağlıyor. İnstant Sun Bronzlaştırıcı Jel doğal bitki özlerinden oluşuyor. Etkisi uygulandıktan 1 - 3 saat sonra artarak sürüyor. Fiyatı 17 YTL.

Hızlı bronzlaştırıcı krem

Lancome Flash Bronzer’ın özelliği hızla kuruması. Bir saatten az bir sürede uygulandığı bölgede bronzluk sağlıyor. İçeriğinde bronzlaşmayı sağlayan DHA maddesi dışında AHA da var. Yüz ve vücut için ayrı satılan Flash Bronzerların bacaklar için simli olanı da var. 59 YTL.

Pamukla uygulanan sıvı bronzlaştırıcı

Clarins’in bronzlaştırıcı sıvı kremi pamukla uygulanıyor. Özellikle açık tenlilere önerilen Eau Lactee Liquid Bronze cilt üzerinde ferahlatıcı etki de yaratıyor. Yüz, boyun ve dekolte bölgesine hızlı hareketlerle uygulanmalı. Fiyatı 55 YTL.

Sadece yüz için bronzlaştırıcı krem

Altı faktörlük güneş koruması da içeren Avon Be Bronz krem sadece yüzde kullanılıyor. Cildi yaşlanmaya karşı da koruyan ürün tüm cilt tipleri için uygun. Lekeli görüntü olmaması için bronzlaştırıcı kremin yüze dairesel hareketlerle sürülmesi gerekiyor. Kuruyana kadar yüzü yıkamamak gerek.

Uzun süreli bronzluk için

Biotherm’in Lait Prolongeteur Bronzage adlı kremi yüz ve vücutta kullanılıyor. Kremde bulunan nemlendirici süt elde edilen bronzluğu yoğunlaştırıyor ve daha uzun süreli bronzluk sağlıyor. 51 YTL.

Hem koruma hem bronzluk

Estee Lauder’ın Self Action Super Tan bronzlaştırıcısı aynı anda hem hızlı bir koruma hem de hızlı bir bronzluk sağlıyor. İçinde meyve asitleri bulunan bronzlaştırıcı uygulandıktan bir saat sonra cildin rengini değiştiriyor. C ve E vitaminleri de içeriyor. Fiyatı 54 YTL.

GÜNEŞSİZ BRONZLAŞMANIN PÜF NOKTALARI

Yapısı ne olursa olsun tüm bronzlaştırıcılar uygulanmadan önce gerekli bölgelerin temizlenmesi gerekli.

Pürüzsüz bir görünüm için uygulamanın yapılacağı bölgeyi ölü hücrelerden arındıracak bir peeling yapılmalı.

Elle yayılacak ürünleri avuç içlerini gergin tutarak büyük ve geniş hareketlerle sürmek gerekiyor.

Ayaklar, dizler ve dirsekler unutulmamalı. Kullanılan ürünün bu noktalarda daha az uygulanmasına dikkat edilmeli.

Bronzlaştırıcıları saç diplerine ve göz çevresine sürmemek gerek.

Uygulama bittikten sonra eller ve tırnak dipleri mutlaka çok iyi şekilde yıkanmalı.

Ürünün özelliklerine göre değişen bir süre giyinmek için beklemek gerekiyor.

İlk uygulama sonrası alınan sonucu güçlendirmek için üç saat sonra uygulamayı tekrar etmek gerekli.

Rengi sabit tutmak için yüz ve vücut ph dengeli temizleyici ile temizlenmeli.

Çıkartmak için, hamam ve kese öneriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!