Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2004 00:00
Dünyanın en ünlü rekorlar kitabına girebilen milli değerlerimiz arasında; Sultanahmet’te bulunan ve hala ayakta duran en büyük dikilitaş olan Obeliks’i ve Çatalhöyük’te bulunan ve dünyanın en eski duvar resmi olarak nitelendirilen eseri sayabiliriz.Atasporumuz olan yağlı güreşi yaşatmak için yüzyıllardan beri gerçekleştirilen Kırkpınar güneş müsabakaları ise kitaptaki yerini çoktan aldı bile. Lokumumuzla ve dönerimizle zaten rekor kırmış bulunuyoruz. Avusturalya’da 2 ton 349 kilo ağırlığında TÜRK LOKUMU yapan Bahattin Bey’le, Zürih’teki bir festivalde 1030 kilo ağırlığında döner yapan Kadir Bey sayesinde biz de ünlü olduk! Bu arada, yaptıkları 23 kilometrelik çamaşır ipiyle, rekorlar kitabına girmek için bekleyen Adanalıların durumunu da merak ediyorum. PRATİK TARİFLERMantarlı mantı kavurması6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi250 gr hazır mantı2 adet kırmızı dolma biber (tavla zarı doğranmış)3 çay kaşığı zeytinyağı2 su bardağı et ya da tavuk suyu (ılıtılmış)1 çay kaşığı tuz, karabiber2 su bardağı mantar (konserve olabilir)Yapılışı:Öncelikle, mantarları yıkayıp süzerek, boylamasına ince ince doğrayın. Teflon tavada kızdırdığınız zeytinyağına kırmızı biberleri ve mantarları ekleyip, birkaç dakika soteleyin. Üzerine hazır mantıyı ekleyip 5 dakika daha kavurun.Et ya da tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Mantılar et suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. İyice yumuşayan mantıları sıcak olarak servise sunun. Avakadolu patates salatası8 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi3 adet orta boy patates1 adet orta boy havuç (soyulmuş)2 adet avakado (yumuşamış)1 adet kıvırcık marulSosu için1 çay bardağı sızma zeytinyağı1 adet limon suyu1 tatlı kaşığı hardal1 çay kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuz , karabiberYapılışı:Öncelikle, yıkanmış patatesleri, üzerine çıkacak kadar suya 1 çay kaşığı tuz ilave ederek haşlayın. Havucu da haşladıktan sonra, marulu yıkayıp süzün ve salata tabağına doğrayın.Soyduğunuz patatesleri kuşbaşı formunda, havucu da halka halka doğrayıp marula ilave edin.Daha sonra, avakadoları soyup orta çekirdeklerini çıkarın ve portakal dilimi şeklinde doğrayıp diğer malzemelere ekleyin.Küçük bir kapta; zeytinyağını, limon suyunu, hardalı, toz şekeri, tuzu ve karabiberi çatalla iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. Hafifçe karıştırdıktan sonra servise sunun.
button