Göz kapakları neden şişer?

Güncelleme Tarihi:

Göz kapakları neden şişer
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:19

Göz kapaklarının şişmesinin birçok farklı sebebi olabilmektedir. Bunlar arasında endokrin problemleri, böbrek problemleri, tiroid hastalıkları, metabolik sıkıntılar, üst solunum yolu rahatsızlıkları ve alerjiler yer alır.

Haberin Devamı

İnce yastıkta yatmak, yüz üstü uyumak da göz kapaklarının şişmesine sebep olan durumlar arasındadır. Sık bir şekilde masaj yaptıran kişilerde vücudun ödem yapmasına sebep olan atık kan baş bölgesinde toplanabilir. Eğer ödemli bir metabolizmaya sahipseniz yüz üstü pozisyonda uyuduğunuzda göz kapağınızın şişmesi kaçınılmaz olacaktır.

Bazen yenilen ve içilen şeyler de göz kapaklarının şişmesine sebep olur. Bunlar genelde alerjik durumlar içerisine girmektedir. Geç yatmak, az uyumak veya çok uymak da göz kapaklarının şişmesine neden olur.

Alerjiler nedeniyle şişen göz kapağının ilk belirtisi göz kaşıntısıdır. Özellikle histamin birçok kişinin alerjisi olduğu kimyasaldır.

Göz nezlesi de göz kapağında şişmeye sebep olur. Virütik veya bakteriyel yollarla göz nezlesi oluşabilmektedir.

Haberin Devamı

Bakteriyel enfeksiyonla oluşan bir diğer durum ise gözde arpacık oluşumudur. Genelde göz kapağının kenarında şiş ve kırmızımsı bir yumru olarak ortaya çıkar. Bazen bu arpacıklar tüm gözün şişmesine de sebep olmaktadırlar.

Göz kapağı içerisinde iltihaplanma oluştuğunda göz kapağı yangısı denilen bir hastalık oluşur. Saç kepeği, göz kuruluğu ve enfeksiyonlar sebebiyle göz kapağı yangısı oluşabilmektedir.

Göz üzerinde meydana gelen yaralanmalara veya ameliyatlara bağlı olarak göz kapağının şişmesi de muhtemeldir. Ayrıca kontakt lens kullanımında da yabancı bir maddeye alışamayan göz, göz kapağını şişirerek tepki verir.

Ağlamak ve fazla tuz kullanımı da şişmeye sebep veren etkenler arasında yer alır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!