Göz estetiğinde 1 mm’lik fark ifadeyi değiştirir

Güncelleme Tarihi:

Göz estetiğinde 1 mm’lik fark ifadeyi değiştirir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2010 11:46

Yüz estetiğinde, kişiye özel ölçüyü bulabilmek önemli...

Haberin Devamı

Çünkü botoksu çok yoğun kullanmak aşırı gergin bir ifadeye yol açabileceği gibi göz altı torbalarının ameliyatında yapılacak 1 mm’lik kayma ise kötü bir görüntüye sebep olabiliyor. 

Estetik anlamda gözde en sık rastlanan sorunların başında “pitozis” dediğimiz doğumsal kaynaklı göz kapağı düşüklükleri geliyor. Bu sorunda üst göz kapağı az hareket ediyor ve hasta tam olarak gözünü açamıyor.

ıleri yaşlardaki hastalarda ise sorun, kasa gelen sinir dokusunun zedelenmesiyle ya da görevini yapamaması sonucunda ortaya çıkıyor.
Bu ameliyatlarda yaş sınırı olmasa da dokunun belli bir olgunluğa erişmesini beklemek gerekiyor. Ama görmeyi engelleyen durum varsa daha erken de yapılabiliyor.

Uygulama, göz kapağı kasının kısaltılması şeklinde yapılabilir, göz kapağının başka kaslarla desteklenip hareket etmesi sağlanabilir. Göz kapağını daha açık tutacak, çevre dokuları asmaya yönelik ameliyatlar da planlıyoruz.

Ve eğer operasyonu çocukta uygulayacaksak, genel anesteziyi tercih ediyoruz.

GÖZ ÇEVRESİ ESTETİĞİNE ASKI YÖNTEMİ

Yaş ilerledikçe göz çevresindeki kas ve deri dokusu yerçekimi etkisiyle aşağı doğru sarkabilir. Bunu göz etrafındaki yağ dokusunun fıtıklaşması ve önündeki yağı tutan sağlam yapının gevşemesi izler. Yerçekiminin etkisiyle fıtıklaşma, kas dokusunun gevşemesi, yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan sorunlardır.

Bu sorunlar, komplike operasyonlar gerektirir. Gevşemiş olan kas arkasındaki sağlam dokunun sıkılaştırılması, fazla yağ dokusunun alınması, sarkmış kas dokusunun toparlanması söz konusudur.

Bazen bu gevşeklik, gözün etrafındaki dokuların olduğu gibi aşağı inmesine yol açabilir. Sarkmayı toparlayacak askı yöntemlerini de kullanmak gerekebilir.

GÖZ ALTI TORBALARINDA FAZLA YAğ ALINIYOR

Göz altı torbaları da yerçekiminin etkisi, aşırı mimik kullanmak, yağ fıtıklaşması gibi etkilerle ortaya çıkar. Deri dokusunun incelmesiyle kırışıklıklar ve morluklar da giderek belirginleşir.

Böyle bir durumda ameliyatın; fıtıklaşmış yağ dokusunu çıkarmak, fıtığa neden olan zayıflamış yumuşak dokunun sağlamlaştırılması şeklinde planlanır.

Alt göz kapağı ameliyatlarından sonra morarma ve şişlik olabilir ancak bu durum uzun sürmez. Ameliyat olacak kişilerin sigara içmemeleri, aspirin kullanmamaları önemlidir. Ameliyattan sonra ise 15 gün gözlük kullanmaları önerilir.

Göz çevresi kırışıklıkları, göz etrafındaki kas dokusunun aktif çalışmasıyla oluşuyor. Aşırı mimik kullanmak ya da yapısal nedenler, kırışıklıklara yol açıyor.

Göz etrafındaki hareketlilikten kaynaklanan kırışıklıklar varsa bunun da başlıca tedavi biçimi botoks enjeksiyonu. Bu, kasın fazla çalışan bölümünün çalışmasını engelliyor. Yaklaşık 6 ay kadar etkili oluyor.

Botoks enjeksiyonuyla hareketliliğin azaltılması bir yana, bazen de derinleşmiş çizgilerin içini doldurmak gerekiyor. Botoks ve dolgunun tam yeterli olmadığı durumlarda ise laser tedavisine başvuruluyor. Laser ile derinin bu bölgesinin sıkıştırılıp bir çeşit ütülenmesi sağlanabiliyor.

Unutmayın ki; sadece buradaki kırışıklıklar için bu bölgedeki derinin alınması, göz yapısını bozabilir. O nedenle çok dikkatli olmak gerek. Buradan bir 1 mm. fazla deri çıkarılması göz yapısını olumsuz etkileyebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!