Güncelleme Tarihi:
Masal yazarı Grimm Kardeşler’in unutulmaz masalı Pamuk Prenses adeta 2012’nin yıldızı. Beyazperdede ve beyazcamda prenses, cadı, cüceler çekişmesi hızla sürüyor.
Bu çekişme moda dünyasını da kısa sürede ele geçirdi. Alexander McQueen ve Miu Miu gibi markalar filmlerdeki karakterlerden ilham aldı. Prensesin beyaz teni ve kırmızı dudakları, ‘Bir Geyşa’nın Anıları’nın ardından yeniden pudra ve kırmızı ruj modasını yarattı.
Aslında beyazperdedeki iki Pamuk Prenses filmi de aynı hikâyeyi farklı şekilde anlatıyor. Bu anlatım izleyici kitlelerini de değiştiriyor. İki ay önce vizyona giren ‘Pamuk Prenses’in Maceraları’ bizi bildiğimiz renkli masal dünyasına götürüyor. Ve bol bol güldürüyor. Tarsem Singh’in yönettiği filmde cadıyı Julia Roberts, Pamuk Prensesi Lily Collins oynuyor.
KABARIK KOSTÜMLERİ UNUTUN
Bu hafta vizyona giren ‘Pamuk Prenses ve Avcı’da ise alıştığınız masal dünyasını unutmanız lazım. Artık karşınızda aksiyon yüklü bir macera var. Yani Pamuk Prenses de zamana ayak uyduruyor. Karakterler ‘Yüzüklerin Efendisi’nin mistik dünyasından fırlamış gibi. Kabarık etekler ve toz pembe bir dünya yok. Kostümleri daha karanlık, makyajlar gotik. Pamuk Prenses ise tam bir savaşçı.
Oyuncu kadrosu da daha iddialı. Cadı rolünde Charlize Theron, Pamuk Prenses rolünde ‘Alacakaranlık’ın yıldızı Kristen Stewart, avcı karakterinde ‘Thor’ filminde tanıdığımız Chris Hemsworth var.
Filmin kostümleri Türkiye’den de izler taşıyor. Çünkü Oscar ödüllü baştasarımcı Colleen Atwood filmin kostümleri için Türkiye’ye gelip kumaşları bizzat kendisi seçmiş. Atwood, İstanbul’dan esinlendiğini de dile getiriyor, “Birkaç gün boyunca kumaş ve kumaş parçaları aldım. Bu süreç, filmin görüntüsünü oluşturmama çok yardımcı oldu. Satın aldığım her parçayı bir şekilde kullandım. Çok ilham verici oldu. Doğal liflerle çok güzel örgü yünleri buldum.”
Bu masalda potansiyel var
CHARLIZE THERON
Çok ikonlaşmış bir konuda muhteşem bir potansiyel gördüm. Hepimiz bu hikâyeyi gayet iyi biliyoruz ama esas soru “Pekâlâ, bu hikâyeyle daha nasıl oynayabiliriz” oluyor. Sadece insan olan iki kadını, onlara büyülü bir yön vererek gerçekliğe yerleştirmek istedik.
Epik bir çalışma oldu CHRIS HEMSWORTH
Bence masallar yeniden ilgi odağı oldu. Bunun nedeni insanlara çok tanıdık gelmesi. Bu öyküler o kadar uzun süre hayatta kaldıklarına göre keyif alınacak bir yönleri var. Bu film, çizgi filmlerden bildiğimiz ‘Pamuk Prenses’ hikâyesinden ziyade, Grimm Kardeşler’in masalı anlatış şeklini daha çok andırıyor. ‘Pamuk Prenses ve Avcı’ her açıdan epik bir çalışma oldu. Konu açısından sadece siyah veya beyaz yoktu. Kraliçe’nin bile yaptığı şeyler için kendine özel nedenleri var. Sadece kötü olmak için kötü değil. Pamuk Prenses de içinde kendi çatışmalar yaşıyor. Canlandırdığım ‘Avcı’ karakteri de dünyadan ümidini kesmiş ve kaybolmuş bir ruh fakat Pamuk Prenses’te bir ışık görüyor. Pamuk Prenses de onda bir ışık görüyor fakat birden bire Avcı, her şeyi bir yana bırakıp tekrar kim olduğunu düşünmek zorunda kalıyor.