Göğüs hastalıkları uzmanları Antalya'da toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Göğüs hastalıkları uzmanları Antalyada toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2009 13:02

Türk Toraks Derneği 12. Yıllık Kongresi, 08-12 Nisan tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

Türk Toraks Derneği tarafından düzenlenen kongreye, yurt dışından 30, yurt içinden 320 konuşmacı katılacak.

Kongre, ikinci basamak sağlık kurumlarında görev yapan göğüs hastalıkları uzmanlarının mesleki gelişimlerini sürdürmelerine katkı sağlamak, solunum yolu hastalıklarının tanı, tedavi ve takibinde standartları yükseltmek ve hasta güvenliğini sağlamak amacıyla gelişim kurslarıyla başlayacak.

Konferans, panel ve poster sunumlarıyla devam edecek olan kongrede, hekimlerin özlük hakları ve mevcut sağlık sisteminin hasta ve sağlık çalışanlarına etkisinin de ele alınacağı oturumlar yapılacak.

Yurt içi ve yurt dışından alanında uzman hekimlerin katılacağı kongreye, Sağlık Bakanlığı, Avrupa Solunum Derneği, Amerikan Solunum Derneği, TÜBİTAK, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Tabipleri Birliği ile İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nden de temsilciler katılacak.
Kongrede, “Akciğer Kanserlerinde Tanı ve Tedavi”, “Toraks Travmaları”, “KOAH'a Yaklaşım”, “Astım ve Alerji”, “Uyku Bozukluklarında Tedavi”, “Tütün Kontrolü ve Sigarayı Bırakma Yöntemleri”, “Deneysel Çalışmalar”, “Akciğer Hastalıklarının Evde bakımı”, “Çevresel ve Mesleksel Akciğer Hastalıkları”, “Çocuk Akciğer Hastalıkları” ve “Tüberküloz” gibi konular ele alınacak.
Ayrıca, Türkiye'de solunum hastalıkları alanında çalışan bilim insanlarının, çağdaş bilimsel düzeyde yaptıkları çalışmaların teşviki ve desteklenmesi amacıyla, “Bilim ve Hizmet Ödülü”, “Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü”, “Ulusal Akciğer Sağlığı Ödülü” ve “Yurtdışı Yayın Ödülü” olmak üzere 4 ayrı alanda toplam 45 bin TL değerinde ödül verilecek.
Ayrıca, 150 genç hekime de bildirileri nedeniyle kongre bursu sağlanacak.

“FARKINDALIĞI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Türk Toraks Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Şule Akçay,  dünya genelinde göğüs hastalıklarına bağlı sorunların görülme sıklığının yüksek olduğunu, göğüs hastalıkları arasında da en çok zatürre, verem, KOAH ve akciğer kanserinin ölümlere yol açtığını söyledi.
Birçok hastalığın genetik yatkınlık dışında önleyici tedbirler, erken tanı ve doğru tedavi yöntemleriyle engellenebileceğini ya da ilerlemesinin durdurulabileceğini anlatan Akçay, dernek olarak yapılan çalışmalarla bu konuyla ilgili olarak farkındalığı artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!