Giresun'da fındık toplanmaya başlandı

Güncelleme Tarihi:

Giresunda fındık toplanmaya başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2007 16:13

Giresun'da Valilik tarafından açıklanan fındık toplama tarihleri doğrultusunda, bugün sahil kesiminde 2007 ürünü fındık toplanmaya başlandı.

Haberin Devamı

2007 ürünü fındığa verilen 5,10 YTL alım fiyatını yeterli bulduklarını ve yeni ürün fındık hasadına sevinçle başladıklarını söyledi.

Fındıkta geçmiş yıllarda yaşanan sorunların bu sezon yaşanmayacağını umut ettiklerini belirten Başaran, “Son 3 yıldır fındık üreticisi düşük fiyattan dolayı gerçekten eziklik yaşadı. Bu yıl fındık alım fiyatı erken açıklandı. Açıklanan alım fiyatından dolayı üretici geçmiş yıllara göre hasada daha heyecanlı ve zevkli başladı. Bunun için üreticinin yüzü gülüyor. Bundan sonra da inşallah gülecektir” diye konuştu.

Fındık üreticisi Hasan Sarıtaş ise bu yıl fındık rekoltesi ve randımanından, ayrıca açıklanan alım fiyatından son derece memnun olduklarını dile getirerek, ürün bedelinin peşin ödenmesi halinde bundan daha da mutlu olacaklarını söyledi.
Fındık üreticisi Saliha Yurtay da, fındık toplamanın çok zevkli, ancak zahmetli ve yorucu bir iş olduğunu ifade ederek, “İstanbul'da yaşıyorum ve her yıl fındık toplamak için memleketime geliyorum. 2004 yılında don nedeniyle fındık olmadı, 2005 ve 2006 yılında ise düşük fiyat ve ödenmeyen ürün bedellerinden dolayı mağduriyet yaşadık. Bu sezon yeni ürün hasadına yeni bir umutla başlıyoruz. Bu sezon inşallah tüm fındık üreticisi alın terinin karşılığını alır ve mutlu olur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!