Gıdalar çocuk saÄŸlığını tehdit ediyor

Güncelleme Tarihi:

Gıdalar çocuk sağlığını tehdit ediyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2005 00:00

Çiftçilerin bilinçsiz tarım ilaçları kullanması, gıdalarda kanserli madde birikmesine yol açıyor. Uzmanlar, bu nedenle organik tarımın teÅŸvik edilmesi gerektiÄŸini, aksi takdirde özellikle çocuklarda kanser vakalarının hızla artacağını söylüyorlar.Gıdalardaki kanser yapıcı maddeler, özellikle bağışıklık sistemi tam olarak geliÅŸmeyen bebekleri ve çocukları çok fazla etkiliyor. Ankara Lösemili Çocuklar SaÄŸlık ve EÄŸitim Vakfı (LÖSEV) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Pediatrik Hemetolog Dr.Ãœstün Ezer, günümüzde gıdalarda bulunan kanser yapıcı kimyasal maddelerin 1986’da Çernobil’de meydana gelen faciadan daha büyük tehlikeye yol açabileceÄŸini söyledi. Bazı gıdalarda bulunan kanser yapıcı maddelerin, bebekleri ve çocukları çok çabuk etkilediÄŸini söyleyen Dr. Ezer, ‘Özellikle bebeklerin ve çocukların tükettiÄŸi besinlerde kanser yapabilen kimyasal maddeler kontrolsüz bir ÅŸekilde yer alıyor’ uyarısında bulundu. Ekolojik denge bozuldu Dr.Ãœstün Ezer, önümüzdeki yıllarda çocuklarda kanser vakalarının hızla artmasından endiÅŸe edildiÄŸini, bunun için ciddi önlem alınması gerektiÄŸini de sözlerine ekledi. 0-2 yaÅŸ grubu çocukların beslenmesinde anne ve babalardan daha dikkatli olmalarını isteyen Dr. Ezer, son yıllarda çiftçilerin bilinçsiz bir ÅŸekilde tarım ilacı kullanması sonucu ekolojik dengenin bozulduÄŸunu anlattı. Bunun, gıdalarda da kanserli maddelerin birikmesine yol açtığını söyleyen Dr. Ãœstün Ezer, ‘Tarım ilaçlarının etkisi anne sütüyle bebeÄŸe bulaÅŸabiliyor. Bu nedenle emziren anneler de yedikleri gıdalara çok dikkat etmelidir’ diye konuÅŸtu. Dr. Ezer, Avrupa’da giderek yaygınlaÅŸan organik tarımın ülkemizde de teÅŸvik edilmesi gerektiÄŸini söyledi. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!