Genç sanatçılardan 'yeni önermeler'

Güncelleme Tarihi:

Genç sanatçılardan yeni önermeler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2002 16:12

Her yıl düzenlenen Yeni Öneriler/ Yeni Önermeler başlıklı sergi bu yıl sekizinci kez sanatseverlerle buluşuyor. Borusan Sanat Galerisi'ndeki serginin ilk bölümü 14 Haziran ile 3 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak. Sergide, genç sanatçıların yapıtları ağırlıkta. Yeni Öneriler/ Yeni Önermeler'in ikinci bölümü de 15 Ağustos'ta açılacak.

Haberin Devamı

Yeni önerilere ve önermelere açık olan bu sergiler sanatçının; meslek yaşamının belki de ön önemli kavşağını oluşturan gençlik yıllarında "yeni" yi arayışını, kendine özgü bir dil oluşturabilme çabasını paylaşmaya bir tür çağrı.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen ve ikinci bölümü 15 Ağustos'ta sergilenmeye başlayacak olan serginin ilk bölümünde Ragıp Basmazölmez, Serap Doğan, Elmas Deniz - Gökçe Süvari, Cem Ece, Arife Güzelyıldız, Yasemin Özcan Kaya ve Başak Şimşek'in çalışmaları yer alıyor.

KİMLİK, YOZLAŞMA, YABANCILAŞMA

Genç sanatçılar serginin bu ilk bölümünde kimlik, yozlaşma ve yabancılaşma gibi kavramlar içinde geziniyor ve genel olarak bu olguların sosyal ve bireysel anlamda psikolojilerini irdeliyor.

Genç sanatçılar; içinde yaşadığımız topluma bakarak, sorguluyorlar, tepkilerini geliştiriyor ve üretiyorlar. Bize sanatın yaşamın içinden beslendiğini gösteriyorlar.

Borusan Sanat Galerisi
İstiklal Caddesi No: 421 80060
Beyoğlu - İstanbul
Tel: 0 212 292 06 55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!