Genç, dinamik ve heyecanlı

Güncelleme Tarihi:

Genç, dinamik ve heyecanlı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2011 23:13

On ikinci sezonunu 25 Ekim’de açacak olan İş Sanat, her zaman olduğu gibi klasik müzik ve caz’da kalitesinden ödün vermeden bir program hazırladı.

Haberin Devamı

Açılışta Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası çellist Efe Baltacıgil’e eşlik edecek. Devam eden günlerde kemancılar Julia Fischer ve Vilde Frang, piyanist Sergio Tiempo ve Cezayir asıllı Arapaça ve Fransızca şarkılarıyla tanınan Souad Massi gibi isimler ilk kez İstanbul’da konser verecek. İş Sanat Yönetmeni Meriç Soylu’nun da dediği gibi “daha genç, daha yenilikçi, daha heyecanlı ve daha dinamik” olan programda toplam 17 klasik müzik, 7 dünya müziği, 6 geleneksel müzik, 5 caz müziği, 3 dans gösterisi, 5 şiir dinletisi gerçekleştirilecek.

İŞ SANAT YÖNETMENİ MERİÇ SOYLU’NUN SEZONDAKİ EN İYİ 10’U

Bu yıl çocuklar için bir müzikal sahneleyeceğiz. Bu bizim için bir yenilik. Yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun yapacağı “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” 2012’de İş Sanat’ta olacak. Hem yerli, hem de yabancı daha fazla genç gruplara yer vereceğiz. Çok bilinen, tanınan sanatçıların yanı sıra gençleri heyecanlandıracağını düşündüğümüz, daha avangard gruplar; Paris Combo, Imam Baildi, Mor ve Ötesi gibi sahnede olacak. Öğrenciler için her konser aynı fiyat olacak. Bir de artık sosyal mecrada, Twitter ve Facebook’ta daha aktifiz. İş Sanat’ın sanatseverler gözünde “klasik müzik” ve “caz” denildiğinde farklı bir yere sahip olması için oluşturduğumuz çizgiyi de koruduk. Ama bunun yanında daha genç, daha yenilikçi, daha heyecanlı ve daha dinamik bir program hazırladık. En çok dikkat çekecek etkinliklerse bana göre şöyle:Martha Graham Dans Topluluğu, Sonny Rollins, WDR Köln Radyosu Big Band & Mahler Oda Orkestrası & Thomas Quasthoff, Capella Gabetta, Mariinsky Tiyatrosu Senfoni Orkestasrı & Valery Gergiev, Academy of St Martin in the Fields & Julia Fischer, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen & Maria Joao Pires, Rodrigo Leao & Cinema Ensemble, Souad Massi, Paris Combo ve tabii ki Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler.

Haberin Devamı

KLASİKTEN VAZGEÇEMEYENLERE

İş Sanat 12. sezonunda da ünlü oda müziği orkestralarını, karizmatik şefleri ve yıldız solistleri bir araya getirecek. Örneğin; uzun zamandır dikkatleri üzerine toplayan Sol Gabetta ve kardeşi Andres Gabetta’nın barok topluluğu ‘Capella Gabetta’ ile 23 Aralık’ta verecekleri konser, heyecanla beklenenler arasında. Ocak ayında Mariinsky Tiyatrosu Senfoni Orkestrası’nı Şef Valery Gergiev yönetecek. Orkestra, Academy of St Martin in the Fields’ın kemancılarından Julia Fischer’a eşlik edecek. İskoçya ve Avrupa’nın seçkin müzisyenlerinden oluşan Scottish Ensemble, kısa zaman önce ‘Classic BRIT Ödülleri’nde ikinci kez ‘Yılın Kadın Sanatçısı’ ödülü ile taçlandırılan trompetin usta yorumcusu Alison Balsom ile, bu yıl 60. yıldönümünü kutlayan ünlü İtalyan oda müziği topluluğu I Musici, günümüzün en önemli modern ve barok keman yorumcularından biri kabul edilen Giuliano Carmignola ile konser verecek. Repartuvar, Bach’tan Şnitkeye’ye uzanacak. Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, ünlü klavsenci/şef Trevor Pinnock yönetiminde konser verecek. Orkestra, yakın zamanda Pinncock ile Deutsche Grammophon için Beethoven konçertoların kaydını yapacak olan piyanist Maria Jo ao Pires’e eşlik edecek.

Haberin Devamı

KIPIR KIPIR SEVENLERE

İş Sanat yeni sezonunda dünya müziğinin kıvrak ve eğlenceli melodilerine de yer veriyor. Flamenkonun yaşayan efsanesi haline gelen Paco De Lucia, ilk konuklardan. 29 Kasım’da sahne alacak sanatçı, Joaquin Rodrigo’nun aynı isimli gitar konçertosunu oldukça ritmik ve kendine özgü stiliyle yorumluyor. Altı müzisyen ve bir solistten oluşan eğlenceli grup Imam Baildi da İş Sanat’ın programında. Büyüdükleri toprakların eski ezgilerini modern kulüp tonunda yorumlaması ve sahne performanslarında hep farklı bir vokalistle çalışması ile dikkat çekiyorlar. İş Sanat’ın bu sezon Portekiz’den iki konuğu var. Biri 2004’te çıkardığı Cinema albümüyle Portekiz müzik listelerinde uzun süre bir numarada kalan Rodrigo Leao. Diğeri, sıla hasreti, huzursuzluk ve arzuyla bezenmiş saudade şarkılarının yorumcusu olarak değerlendirilen, sahne performanslarıyla beğeni toplayan Madredues.

Haberin Devamı

İLK KEZ İSTANBUL

İş Sanat’ta sahne alacak isimler arasında yer alan Julia Fischer, Vilde Frang, Sergio Tiempo ve Souad Massi ilk kez İstanbul’a gelecek. Kemancı Julia Fischer, 28 Ocak 2012’de sahne alacak. Pagannini ve Bach gibi bestecilerden çalan Fischer, 2007’de Gramophone ödülleri kapsamında ‘Yılın Sanatçısı’ ödülüne layık görülmüştü. 5 Nisan 2012’de ise Anne Sophie Mutter’in himayesine aldığı Norveçli kemancı Vilde Frang, Münih Oda Orkestrası’yla birlikte konser verecek. ‘Classic BRIT Award - En İyi Çıkış’ ödülünü kazanmış olan Frang, çalışmalarını Kronberg Akademisi’nde devam ettiriyor. Kariyerine 4 yaşında Arjantin televizyonunda yer alarak başlayan Arjantin-Venezeula asıllı piyanist Sergio Tiempo, 19 Nisan 2012’de konser verecek. Ünlü piyanist Martha Argerich, öğrencisi olan Tiempo’nun en güçlü destekçilerinden. Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Souad Massi, müziğe Cezayir’de başlayan ve politik müzik yapmaya çalışan tüm müzisyenler gibi kariyerine Fransa’da devam etmek zorunda kaldı. 2002’de “BBC Radio 3” ve Fransa’da altın plak ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

SONNY ROLLINS GELİYOR

İş Sanat, bu sezon da caz konserlerindeki iddiasını sürdürüyor. İki Grammy ödüllü, A.B.D. Başkanı Barrack Obama tarafından kendisine ‘Medal of Arts’ takdim edilmiş cazın 82 yaşındaki efsanevi ismi Sonny Rollins, 2 Kasım’da sahnede. Bir diğer önemli konuk piyanist Gonzola Rubalcaba. 12 yıllık klasik müzik eğitiminin ardından adım attığı caz dünyasında ‘Yılın En İyi Caz Albümü’ dalındaki dört Grammy ödülü ve sekiz Grammy adaylığı var. Konseri 6 Nisan 2012’de. Geçen mart ayında İş Sanat’a konuk olmuş, kendisini “Ben bir şans hapıyım” diye nitelendiren bariton Thomas Quasthoff 21 Nisan 2012’de sahnede olacak. Kendisine, New Yorklu caz divası Jocelyn B. Smith ve Mahler Oda Orkestrası eşlik edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!