Gelmiş geçmiş en iyi Volvo modeli fuarda

Güncelleme Tarihi:

Gelmiş geçmiş en iyi Volvo modeli fuarda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 22:15

Volvo, İstanbul Autoshow’a iki yeni modeliyle damgasını vurmaya hazır. Gelmiş geçmiş en dinamik Volvo modeli olarak kabul edilen ve tamamen yenilenen S60’ın yanında, dinamizmden vazgeçmeyen ama daha geniş bir kabine ihtiyaç duyanlar için geliştirilen V60 da Volvo standındaki yerini alacak. Bu iki otomobilin yanında, C30 Polestar da Volvo Cars standının sportif karakterli modelleri olarak tüm dikkatleri üzerine çekecek...

En gözde model oldu

2 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Volvo S60, 2011 model yılına damgasını vurmaya hazırlanıyor. İlk nesli 2000 yılında satışa sunulan Volvo S60, daha sonra Volvo Cars’ın en gözde modeli oldu. Dünya çapında ilgi gördü ve 2002 yılında 110 bin adetlik satışla zirveye oturdu. Bugün yollarda yaklaşık bir milyon adede ulaşan S60’ın yeni modelinin ülkemizde 2010 yılı sonuna kadar 300 adet satılması hedefleniyor. S60’ın Eylül ayında Türkiye’de ilk pazara sunulan versiyonu 2.0 litrelik motorlu versiyonu oldu. Aracın dizel motorlu versiyonu ise kısa süre önce piyasaya çıktı.

S60’ın tek rakibi V60

Yeni S60’a zorlu bir rakip olacak gibi görünen Volvo V60’ın Türkiye lansmanı ise Autoshow fuarında yapılacak. Bir parça daha ekstra yer ve esneklik isteyen ama spor tasarım ve heyecan verici sürüş özelliklerinden en ufak bir ödün vermek istemeyen S60 alıcılarına hitap edecek olan V60’ın kabini sürücü odaklı ayrıntılar açısından çok zengin tutulurken, bütün yolcular için rahat bir mekân sunan beş kişilik bir otomobil olduğu da unutulmamış.

Yarışcı konsept

İstanbul Autoshow’daki Volvo standında yer alacak C30 PoleStar Performance Concept Prototype ise yarış otomobili baz alınarak geliştirilmiş. PoleStar ve Volvo Cars’ın ortak geliştirdikleri bu konsept, 2.5 litrelik 405 beygir gücünde beş silindirli turbo bir motora sahip. Dört tekerlekten çekişli olan C30 PoleStar Performance Concept Prototype, Brembo frenleri ve yarış koltuklarıyla yarış pistlerinden fırlamış gibi görünüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!