Gaziantep’te Yunan malı antepfıstığı reçeli

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te Yunan malı antepfıstığı reçeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 12:37

Antepfıstığı ve baklavasıyla adını dünyaya duyuran Gaziantep’te, Yunanistan’daki bir firma tarafından üretilip, tanıtımı yapılan Antepfıstığı reçeli görenleri şaşırttı.

Yunan firması Sarantis’in piyasaya sürdüğü Antepfıstığı Reçeli Gaziantep’te 6’ncısı düzenlenen GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı’nda, İzmir’deki ithalatçı firma Damsak Gıda’nın standında ziyaretçilere tanıtıldı. Reçel, Gaziantep’te boz fıstık olarak adlandırılan olgunlaşmamış kabuklu fıstıktan yapılıyor. Damsak Gıda Genel Müdür Yardımcısı Spiridione Sergio, Yunanistan’daki Sarantis reçel ve tatlı firmasından 4 yıldan beri reçel ithal edip, dağıtımını üstlendiklerini, yoğun ilgi nedeniyle önümüzdeki yıl Türkiye’de de imalatına başlayacaklarını söyledi.

Sarantis’in Antepfıstığı’nın yanı sıra ceviz reçeli de ürettiğini belirten Sergio, “Gaziantep fıstık diyarı olmasına rağmen standa gelip Antepfıstığı’nı gören ziyaretçiler şaşırıp kalıyor. Üzerinde Yunanca ‘Sarantis’ ve ‘fıstık’ yazan reçel 453 gramlık kavanozlarda 10 YTL’den Türkiye genelinde 400 bayide satılıyor” dedi.

Yunanlı firmanın ürettiği Antepfıstığı Reçeli, firmanın ‘www.sakizticaret.com’ internet adresinde ürünler bölümünde ‘Protein bakımından zengin ve enerji vericidir’ diye tanıtılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!