Fransa'nın kara kutusu susturulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Fransanın kara kutusu susturulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 10:29

Fransız devleti adına Ortadoğu ve Arap ülkeleri arasında büyük silah ihalelerinde arabuluculuk yapan ‘ülkenin kara kutusu’ Lübnan asıllı işadamı Ziad Takieddin, Sarkozy hakkında inanılmaz iddialar ortaya atmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Devlet kanalı France 2 televizyonunda yayınlanan, “On n’est pas couche” adlı programına katılan Takieddin, Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Libya lideri Muammer Kaddafi’den seçim kampanyası için aldığı 50 milyon euronun yanı sıra, 2007-2011 yılları arasında da 400 milyonu aşan para ilişkisinde bulunduğunu öne sürdü.

Takieddin, Sarkozy’nin Kaddafi’yi bu ilişkiler ortaya çıkmasın diye öldürttüğünü, Fransa’nin kirli ilişkileri nedeniyle dünyada inanılırlığını yitirdiğini, artık kimsenin Fransa’ya büyük ihaleleri vermediğini de anlattı. İşte Takieddin’e yöneltilen ilginç sorular ve silah komisyoncusu işadamının şok yanıtları:

Haberin Devamı

Bu iddialarınızdan emin misiniz?
Mart 2011’de Libya’ya gittiğimde Kaddafi’ye bizzat sordum. Olaylar başladığında bir gazeteci ekibi ile gittik. Kaddafi ile röportaj için. Gazeteci uçakta bana sordu, “Euronews’de Kaddafi’nin oğlu (Seyfülislam) Sarkozy’yi desteklediklerini açıkladı. Bu doğru mu?” dedi. Ben de gittiğimizde kendilerine bizzat soracağımı söyledim. Önce Seyfülislam ile konuştum, doğru olup olmadığını sordum. Gözümün içine bakarak “Bu hikaye seni aşar” dedi. Sonra detayları anlattı. İtiraf edeyim inanmadım. Baba Kaddafi’yi gördüğümde ona da “Doğru mu?” dedim. “Doğru ama her şeyin zamanı var” dedi. Ben hiçbir şeyi gözlerimle görmeden asla inanmam. Gazeteci değilim, söz üzerine konuşmam. Bunların hepsi bizzat gördüğüm belgeli iddialardır.

Nedir elinizdeki belge?
İki hafta önce çok çok önemli birinin yeğenini gördüm. Libyalı biri. Bugün hapishanede. [Kaddafi’nin son başbakanı Başer Salih’ten söz ediyor.] Bana video ve CD’ler verdi. İçinde olanlara ben bile inanamadım, bir sürü görüşmeler, ödemeler, para transferleri, aracı hayali şirketler... 2007-2011 yılı arasında toplam 400 milyon euroyu aşan bir para ilişkisinin delili var. Seçim kampanyası için yaptığı 50 milyon euro, bu denizde bir damla su.

Haberin Devamı

“CD’LER BİR KASADA GİZLİ”
Videoda Fransız politikacıları gördünüz mü?
(Kafa sallayarak ‘Evet’ yanıtı veriyor) Konuyla ilgili soruşturmanın bitmesini bekliyorum. Bu CD’leri Fransa’da izledim. Ama şimdi Fransa dışında bir kasada saklı... Ve yargı bunu istediği anda yardıma hazırım. Başer Salih şimdi Libya’da cezaevinde. Katar kontrolündeki bir aşiretin işkencesi sonucu göğüs kafesi kırıldı.

“LİBYA’DAKİ SAVAŞ BİR SENARYODAN İBARETTİ”
Yani Libya’da olup bitenler hepsi senaryoydu öyle mi?
Libya’daki savaş tümüyle üretilen bir savaştı. Her detayı ile. Elysee’de kabul ediyorsunuz, kontratlar imzalıyorsunuz.

Nicolas Sarkozy, bu savaşı tehlikeli ilişkilere girdiği Kaddafi’den kurtulmak için mi çıkardı diyorsunuz?
Birinci neden petrol. Katar tek başına savaşa gidemezdi. Amerikalılar savaşa girmek istemiyorlardı. Fransa’yı ikna etti. Kaddafi’yi öldürmek gerekirdi. Çünkü eğer uluslararası mahkemeye gitseydi çok şey anlatıdı. Kaddafi’yi Fransız gizli servisinin öldürdüğüne çok güçlü bir şekilde inanıyorum. Soruşturmanın bitmesini bekliyorum. Katar bu savaşta çok önemli rol oynadı. Bugün Libya yönetilemez durumda. Fransa, mevcut Libya hükümeti tarafından savaş suçu nedeniyle BM’de şikayet edildi. Libya hükümeti iki hafta sonra Fransa ve Sarkozy’ye karşı başvuruda bulunmaya hazırlanıyor. Sarkozy, Katar bağlantılı finanassal ilişkileri nedeniyle Libya’ya girdi. Tümüyle finansal nedenlerle.

Haberin Devamı

“FRANSA’YA KİMSE İNANMIYOR ARTIK”
Fransa bu kirli ilişkileri nedeniyle büyük sözleşmeler imzalayamıyor artık. Kimse Fransa’yı dinlemiyor. Fransa artık hiçbir şey satacak durumda değil. Üç proje Suudia Arabistan TGV, Miksa, Rafal 37 milyar euro, Birleşlik Arap Emirlikleri 22 milyar euro, Brezilya’ya Rafal satışı büyük yalan. Fransa 60 milyar ihale verdi. Amerika 478 milyar Euro kontrat imzaladı. Ayrıca Fransa geçtiğimiz yıl bir anlaşmaya dahi imza atamadı.

Niye konuşuyorsunuz, sizi terk ettikleri için mi?
İnsanlar beni bıraktı. Bu konuda haklısınız. Ben sadece kendimle dostum. Size hikaye anlatmıyorum. Karaçi’de komisyonlar durduruldu mu? Evet. Bu komisyonların araklanması oldu mu ? Evet. Fransa bu ülkelerin paralarını çaldı mı. Yanıt evet.

Haberin Devamı

Hollande ve Fabius’a tek sözüm var. Benim bilgilerimden faydalanırlar mı bilmem. Ama en azından bu kirli dünyanın nasıl çalıştığını öğrensinler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!