OluÅŸturulma Tarihi: Mart 12, 2004 00:00
Domatesli, marullu, rokalı ya da mısırlı...Sağlıklı yaşamı benimseyenler, artık fast food yerine rengarenk görüntüleriyle göz kamaştıran salatalara rağbel ediyor, Üstelik, bu salatalar kilo da aldırmıyor.Salatalar, içeriğindeki zengin sebze ve meyveler sayesinde tam bir vitamin deposu, ayrıca sindirilmeleri de çok kolay.Günümüzde, sindirimi kolaylaştıran, yağ ve
kalori oranı düşük, vitamin bakımından zengin saÄŸlıklı besinlerin tercih edilmesiyle birlikte, salatalar da artık hak ettikleri deÄŸeri almaya baÅŸladı. Evet, salatalar tam bir vitamin deposu. Salataların içeriÄŸindeki sebze - meyveler, günlük vitamin ile mineral gereksinimlerini karşılıyor ve bağırsak faaliyetlerine yardımcı Oluyor. Bu yararlarından dolayı da, soframızda asla eksik etmememiz gereken besinler arasında yer alıyor. Ancak, salata denilince aklınıza sadece mevsim ya da çoban gibi sınırlı çeÅŸitler gelmesin. Salata hazırlamanın en zevkli yânı da yaratıcılığınızı özgürce kullanabilmeniz. ÖrneÄŸin, "Sezar salatası", "KoÅŸan hindi salatası" ya da "YeÅŸil bahçe salatası" tüm mutfaklarda rahatlıkla bulunabilen malzemelerden hazırlanan mükemmel sebze kokteyllerinden sadece birkaçı. Siz de sofranızı artık her öğünde, salataların birbirinden lezzetli görüntü ve lezzetleriyle ÅŸenlendirin. Kilo almak gibi bir endiÅŸenizde olmasın, çünkü bu salatalar formunuzu korumanıza yardımcı oluyor.YEÅžiL BAHÇE SALATASIMalzemeleri: 20 gr Marmaris yeÅŸilliÄŸi 50 gr göbek salata 10 gr maydonoz 4 ödet kokteyl domates 20 gr kavun dilimi 30 gr çilek Çok az yaÄŸ ve limon sosu. Hazırlanışı:Marmaris yeÅŸilliklerim tabağın dışına, göbek salatasını ise içine doÄŸru yerleÅŸtirin. Salatayı, kokteyl domatesleri, kavun dilimleri ve çilek ile dekore edin. Ãœzerine zeytinyağı ve limon sosu gezdirdikten sonra servis yapın.BAHARATLI TAVUK SALATASIMalzemeler: 100 gr yeÅŸillik (Marmaris yeÅŸillikleri, göbek salata, roka) 90 gr ızgara tavukgöğsü 60 gr tereyağı 60 gr kremÅŸanti 10 gr pulbiber 20 gr domates 10 gr tavuk bulyon 10 gr doÄŸranmış zeytin 25 gr kaÅŸarpeyniri 4 adet çilek. Hazırlanışı:YeÅŸillikleri yıkayarak derin bir kaba yerleÅŸtirin. TavuÄŸu küçük küçük doÄŸradıktan sonra bir tavada sote edin. Domatesleri de küp küp doÄŸrayın. KremÅŸantiyi, tereyağını, tavuÄŸu, pul biberi, domatesleri ve tavuk bulyonu, derin bir kapta hafifçe piÅŸirin. Ardından, piÅŸirmiÅŸ olduÄŸunuz tüm malzemeyi yeÅŸilliklerin üzerine eÅŸit bir ÅŸekilde yerleÅŸtirin. Salatanın üzerine rendelediÄŸiniz kaÅŸarpeynirini serpiÅŸtirin. DoÄŸranmış zeytin ve çilekle süsledikten sonra servis yapın.MISIRILl ELMA SALATASIMalzemeler: 100 gr yeÅŸillik (Marmaris yeÅŸillikleri, marul)  30 gr mısır 50 gr kırmızı elma 40 gr karpuz dilimi Hazırlanışı:YeÅŸillikleri yıkadıktan sonra servis tabağına yerleÅŸtirin. Elma ve karpuzu ince ince dilimleyin. HaÅŸladığınız mısırları yeÅŸilliklerin üzerine serpiÅŸtirin. Elma ve karpuz dilimlerim de simetrik bir ÅŸekilde yerleÅŸtirin. Limon ve zeytinyaÄŸlı sos gezdirerek servis yapın.Â
button